Emin Adanur’dan istifa davetlerine yanıt

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Bursaspor Kulübü 2. Lideri ve Futbol Şube Sorumlusu Emin Adanur, “Bugün istifa etmek çözümse kelam veriyorum bu işin akil insanları var yarın hepsinin gözünün önünde ben istifa mektubunu müellifim.” dedi.
Adanur, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, istifa ve yeni bir kongre süreciyle ilgili topluluktan fazlaca büyük taleplerin olduğunu söylemiş oldu.
Kulübün Harika Lig’e çıkması gayesiyle 5 Haziran’da bakılırsave geldiklerini anlatan Adanur, “Bursaspor’un uzun devirdir burada kalması hiç birimiz tarafınca kabul edilebilir bir durum değil. Biz de yeterli niyetlerle Bursaspor berbat bir duruma düşmesin, yaşasın ayakta kalsın diye nazaranve geldik. Sonuçta Bursaspor hiç bir vakit sahipsiz kalmaz lakin muhakkak bir seviyede ve güçte olması lazım. Biz de bir yarar sağlayabilir miyiz diye yola çıktık.” dedi.
Ortada epey önemli bir sportif başarısızlık olduğunu lisana getiren Adanur, “Bu mevzuda ben hiç bir şey yapmadım diyemem. Sonuçtan kulübün ikinci lideriyim yani sorumlusuyum. Beşerler bana güvenerek oy verdi. Seçimlerdilk evvel vaat ettiğimiz bir para vardı idare olarak. ’40 milyon lira dönem sonuna kadar Bursaspor’a vermeyi taahhüt ediyoruz’ demiştik. Verdiğimiz kelamı 2,5 ay ortasında gerçekleştirdik. Yetmedi bugüne kadar yalnızca idare olarak 74 milyon lira kulübe katkı sağladık. Gelirler olduğu vakit 23 milyon 400 bin lirasını geri almışız. Şu an içeride 50 milyon lira idare katkısı var.” diye konuştu.
Adanur, bu mevzuda kimseyi suçlamayacağını, Bursaspor’un başarısızlığında en büyük cürümlünün kendisi olduğunu belirterek, şöyleki devam etti:
“Bu noktada yönetici arkadaşlarımız, topluluktan büyüklerimiz ve danıştığımız insanların hepsi yeterli niyetlerle bir şeyler yapmaya çalıştı. Biz de uygun niyetle bir şey yapmaya çalıştık. Bursaspor’un ziyan görmemesi ismine elimizden gelen maddi ve manevi gücümüz neye yettiyse bütün emekleri sarf ettik. Ortada her insanın kabul ettiği ve sorumluluğundan kaçmadığı bir sportif başarısızlık var. Bunun sonunda da topluluktan talepler, istekler var. En büyük istek, istifa ve kongre sonucunın alınması. bu biçimde bir istek var talep var ise bizim tarafımızdan her vakit kabul edilebilir bir şeydir. Topluluğun ortasında kutuplaştırma çıkaran lider olmak istemiyorum. Açıkçası ben hengame istemiyorum. Arbedenin, kaosun Bursaspor’a faydalı olmadığını biliyorum. Yeterli niyetle, aklımızın ve gücümüzün yettiğince bir yola çıktık. Bu yolda başarısız olduysak diretmenin, ısrarcı olmanın bir manası yok. Kentimize ve kentin bir numaralı markası olan kulübe ziyan veren beşerler olmak istemiyoruz.”
İnsanların idarenin istifa etmesini istediğini lisana getiren Adanur, şunları kaydetti:
“Gerçekten istifa etmemizi istiyorlarsa yarın imzayı atacağım. hiç bir sorun yok. Biz istifa etiğimiz vakit 2 aylık bir müddetç olacak yeni bir genel şura olması için. Burada 8-9 tane maçımız olacak. Yarın istifa ettiğimiz vakit alacaklı olan futbolcular inanın hepsi TFF’ye başvurmak zorunda kalacaklar. Hiç konuşmadım fakat ben teknik heyetin de kalabileceğini düşünmüyorum. Bu kaotik ortamda beşerler panik yapacaklarına inanıyorum. İstifa ettiğimizi düşünün, 8 hafta daha sonra gelecek insanın önünde gereken paralar, açılmamış bir tahta, kontratı feshedilecek oyuncular var. 8 hafta daha sonrasını düşünün. Bugün istifa etmek çözümse kelam veriyorum bu işin akil insanları var yarın hepsinin gözünün önünde ben istifa mektubunu müellifim. Yarın saat 15.00’te akil insanlarımız gelsinler istifa etmemiz gerekiyorsa onların önünde o istifa kağıdını imzalayayım ancak bu ne kadar gerçek. Bunun sonuçlarını kim kabul edecek? Kim karşılayabilecek? Ben bu işin ortasından çıkamıyorum. O şahıslar ‘Bu duruma karşın bile idarenin istifa etmesini istiyoruz’ diyorlarsa eller havaya biz istifa etmeye razıyız.”
 
Üst