Eroğlu: “Hedefimiz şampiyonluk ancak…”

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Türk futbolunun esaslı kulüplerinden Yılport Samsunspor, 11 dönemdir Spor Toto Harika Lig hasreti çekiyor.
Türk futboluna kıymetli futbolcular ve teknik adamlar yetiştiren Samsun takımı, bugüne kadar Spor Toto Muhteşem Lig’de toplam 30 dönem çaba etti.
Spor Toto Muhteşem Lig’den 7 defa düşen ve farklı dönemlerde bir daha yükselen kırmızı-beyazlı grup, son olarak 2010-2011 döneminde yükseldiği Muhteşem Lig’den bir daha sonraki dönem bir daha bir alt lige düşmüştü. Karadeniz grubu, son 11 dönemdir bir daha Spor Toto Muhteşem Lig’e yükselebilmek için gayret ediyor.
Spor Toto 1. Lig’de gayret eden Yılport Samsunspor’un teknik yöneticisi Hüseyin Eroğlu, bakılırsave geldiği birinci günden itibaren Yılport Samsunspor’un yerinin Spor Toto Harika Lig olduğunu dediğini belirtti.
Sahadaki performansları ve taraftarlarıyla ortaya koyacakları futbol, alacakları sonuçlarla bu söylemi desteklemeleri gerektiğine işaret eden Eroğlu, “Bu lig, nitekim sıkıntı bir lig. Bunun için hayli çalışıp dönem sonu Samsunspor’u layık olduğu Spor Toto Üstün Lig’e inşallah çıkartacağız.” dedi.
Yılport Samsunspor’un Türk futboluna Tanju Çolak, Serkan Aykut, Celil Sağır üzere bir fazlaca oyuncu yetiştirdiğinin altını çizen Eroğlu, şu biçimde devam etti:
“Transfer ettiği birfazlaca oyuncu da Türk futbolunda marka oldu ancak yıllardır kulübün düştüğü durumdan dolayı yeni oyuncuları Türk futboluna kazandıramadı. Son 4 yıldır tüm plan ve programların şampiyonluk üzerine kurgulanması, ister istemez genç oyuncuların bahtını biraz düşürdü ancak ben geldikten daha sonra Yunus Emre Çift, Muhammet Ali Özbaskıcı, Polat Yaldır üzere genç oyunculara talih vermeye başladık. Benim futbol görüşüm şu biçimde ki şampiyonluk gayesine gitmek epey kıymetli fakat bunu kendi akademinden genç oyuncularınla başarabilme talihin var. Avrupa’da bunun fazlaca örneği var. Çok pahalı bir akademimiz var. Kulüp liderimiz Yüksel Yıldırım’ın tesisleşme ve markalaşma manasında Samsunspor Futbol Akademisine yaptığı yatırım, orada çalışan pahalı isimlerle akademiyi de kıymetli kılmak değerli.”
“Şampiyonluğa giderken bile genç oyuncularla bunu başarabilmek istiyoruz”
Altyapıdan oyuncu çıkarmanın bir anda mümkün olmadığına dikkati çeken Eroğlu, “Bu, biraz sabır işi. Bir ağaç diksen bir yılda büyümüyor, 5-10 yıla gereksinim var. Gayemiz şampiyonluk lakin şampiyonluğa giderken bile genç oyuncularla bunu başarabilmek istiyoruz. Avrupa’da bunun epeyce meselai görüyoruz, biz de yapmak istiyoruz. Son maçlarda Yunus Emre, Muhammet Ali, Polat’ın verdikleri katkı, alttan gelen Bedirhan, Enes, Taha üzere oyuncuların ekibe katılması ve başarıda tecrübe kazanması, bize ileriki süreçte katkı sağlayacak. Emelimiz Yılport Samsunspor’un bu ekolünü bir daha oluşturmak. Birinci amacımız Spor Toto Üstün Lig ve bunu yaparken genç oyuncuların da bu süreçte vazife alması.” sözlerini kullandı.
Eroğlu, taktiksel manada tek bir nizam üzerinden değil, farklı stratejiler, farklı taktiksel formasyonlar ve farklı dizilişler üreterek amaca gitmeye çalıştıklarını anlatarak, şunları söylemiş oldu:
“Oyuncularımızla hem idmanda tıpkı vakitte maçta olsun, çalışma ve gelişim bizi muvaffakiyete götürecektir. Benim senelerdan beri bir muvaffakiyet formülüm var. ‘Gelişim, ekip mühendisliği, sistem (GETS)’ ismini verdiğim formül. Futbolcunun gelişmesi, teknik yöneticinin gelişmesi… Geldiğimiz noktada birfazlaca oyuncuda bu gelişimi görüyoruz, oyunun geliştiğini görüyoruz ve natürel ki kadro mühendisliği. Kendi bütçene bakılırsa en yeterli ekibi kurmak. Grubun kuvvetli olduğu yerler var ve buraya oyuncu transfer ediyorsun. Bu yanlış. Zayıf olduğun, eksik gördüğün yerlere transfer etmek zorundasın. Türkiye’de bu, maalesef kulüplerce yanlış uygulanıyor. Bir de sistem. Sistem seni başarılı kılıyor. Oyuncu odaklı merkezden seni çıkarıyor, geleceğe yönelik istikrarı yakalama manasında inanç sağlıyor.”
Hüseyin Eroğlu, Dünya Kupası ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, “Beklentiler, Messi’nin ne yapacağında. Maradona’dan daha sonra epey bedelli bir isim. Her kupayı aldı, bir bu kupa kaldı lakin benim favorim Almanya. Kupayı alırlar mı bilmiyorum fakat biroldukca grubu eleyecekler diye düşünüyorum.” biçiminde konuştu.
 
Üst