Federal hükümet her vatandaş için bir dijital posta kutusu oluşturmak istiyor

Beykozlu

New member
Ev
Haberler
Rapor: Federal hükümet her vatandaş için bir dijital posta kutusu oluşturmak istiyor

Federal eyaletler, yönetimin dijitalleşmesi konusunda yalnızca yavaş ilerleme kaydettiği için, federal hükümet şimdi işi devralıyor. Proje birkaç yüz milyon avroya mal olacak.


Federal hükümet, Almanya’daki tüm vatandaşlar için bir dijital posta kutusu planlıyor.Zacharie Scheurer/dpa


Bir rapora göre, federal hükümet, çevrimiçi erişim yasasının yeni bir baskısı ile idarenin yavaş dijitalleşmesine devam etmek istiyor. Süddeutsche Zeitung’dan alınan bilgiye göre, Almanların her yerinde bir dijital posta kutusu olmalıdır. Dijital vatandaş hesabının sorumluluğunu üstlenen federal hükümet, bazıları projeyi çok yavaş ilerleten federal eyaletlerden görevi devralıyor.

Gazete, 77 sayfalık yasa tasarısına atıfta bulunarak, vatandaşların gelecekte sunabilmeleri, düzeltebilmeleri, ekleyebilmeleri veya soru sorabilmeleri gerektiğini bildirdi. Yetkililerin soruları netleştirmesi veya örneğin kimlik kartlarının süresinin dolması gibi sürelerin sona erdiğini hatırlatması da mümkündür.

Yaratıcı sınıf korkusu: yapay zeka gelecekte işimi devralacak mı?

Yaratıcı sınıf korkusu: yapay zeka gelecekte işimi devralacak mı?
  • hisseler
Rapora göre, şirketlerle iletişim için net bir son tarih var: beş yıl sonra, idareler hizmetlerini tamamen dijital olarak sunmalıdır.

Dijitalleşmenin yaklaşık 700 milyon avroya mal olduğu söyleniyor


Yazılımda da bazı şeyler değişmeli. Süddeutsche gazetesi taslaktan alıntı yaparak, “Federal ve eyalet hükümetleri, mantıklı ve mümkün olan her yerde yalnızca şirket içi geliştirmeleri açık kaynak olarak devreye alacak.” Alman yönetiminin çevrimiçi platformları gelecekte açık ve ayrımcı olmayan erişim sunmalıdır.

Eğitim: Öğrencilerin yarısından fazlası dersleri için zaten ChatGPT kullandı

Eğitim: Öğrencilerin yarısından fazlası dersleri için zaten ChatGPT kullandı
  • hisseler
Yasa taslağına göre, zorunlu dijitalleştirme federal hükümete çok pahalıya mal olacak. Raporda da belirtildiği gibi, yasa taslağı harcamayı yaklaşık 700 milyon avro olarak öngörüyor.

Süddeutsche’den Yeşil iç ve dijital siyasetçi Misbah Khan, “Çevrimiçi erişim yasasını değiştirerek, dijital duruma giden yolu belirlemek istiyoruz” dedi. Açıklamaya devam ediyor: “Yönetimin dijitalleştirilmesi, uzun süredir eleştirdiğimiz, öncelikle maliyetli ve verimsizdi.” Khan, açık kaynaklı yazılımın önceliği ve devlet hizmetlerinin tamamen dijital olarak işlenmesi planının bunu değiştirebileceğini söyledi.

bilgi kutusu resmi
 
Üst