Fransa'da Olimpiyat Oyunları öncesi hızlı tren ağına “büyük saldırı”

Beykozlu

New member
Fransız demir yolu şirketi SCNF'ye göre, Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninin yapıldığı gün Fransız yüksek hızlı tren şebekesindeki (TGV) trafik ciddi şekilde aksadı. Cuma günü, SNCF “şebekeyi felç etmek için büyük bir saldırı”dan bahsetti. Ayrıca birkaç kundaklama saldırısı da oldu. Ancak, şu anda tam Haberin Detayları belirsiz.

Kesintilerin tüm hafta sonu sürmesinin beklendiği söylendi. TGV yüksek hızlı trenleriyle birçok demiryolu bağlantısı iptal edilmek zorunda kalacak. SNCF, yolculardan yolculuklarını ertelemelerini ve tren istasyonlarına gelmemelerini istedi.

SNCF, Atlantik, Kuzey ve Doğu akslarındaki ekspres tren trafiğinin şu anda ciddi şekilde etkilendiğini duyurdu. Olimpiyat Oyunları'nın mekanlarından biri olan Stade de France'a giden rota da şu anda kapalı.

⚠
Büyük hızdaki hatları felç etmek için bu devasa manzaraya sahip süit, détournés veya bastırılmış trenlerin büyük adı. Les voyageurs, e-posta veya SMS yoluyla iletişime geçilmesini sağlar. Tüm yolculardan, yolculuk raportörlerine ricamız var ve… https://t.co/yt5cCtHSqW

— SNCF Voyageurs (@SNCFVoyageurs) 26 Temmuz 2024
Paris-Lille hızlı tren hattında trafik kesintiye uğradı


SNCF cuma sabahı yaptığı açıklamada, “Courtalain (Eure-et-Loir) yakınlarında meydana gelen bir vandalizm eylemi şu anda trafik aksaklıklarına neden oluyor,” diye yazdı. Şirket 30 dakikadan 1 saat 10 dakikaya kadar gecikmeler bekliyor.

SNCF'ye göre, Lille ve Paris arasındaki yüksek hızlı hattaki trafik sabah 5:15'ten beri kesintiye uğradı Paris ve doğu arasındaki yüksek hızlı hatta, trafiği önemli ölçüde aksatan “Pagny-sur-Moselle yakınlarında kötü niyetli bir eylem” olduğu söylendi. SNCF orada 45 dakikaya kadar gecikmeler bekliyor. Ülkenin güneydoğusundaki demir yolu hattı etkilenmiyor; SNCF'ye göre orada “kötü niyetli bir eylem engellendi”.

Paris polisi tren istasyonlarında personel yoğunlaştırdı


Paris polis merkezi, Fransız kamu yayıncısı France Info'ya personelini Paris tren istasyonlarına yoğunlaştırdıklarını söyledi. Paris polis müdürü Laurent Nuñez, “Güvenlik sistemini güçlendiriyoruz, bunu bu sabah yaptık” dedi.

Fransız Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, X'te “birkaç TGV hattına karşı koordineli kötü niyetli eylemler”den bahsetti. “Bu suç eylemlerini şiddetle kınıyor”. Trafik bu hafta sonuna kadar “önemli ölçüde aksayacak”.

Kötü niyetli koordinasyon eylemleri, TGV'ye eklenen bu yeni artıları göz önünde bulundurarak hafta sonu trafiğini olumsuz etkiliyor. Fransız isimlerinin departmanlarını ve boş pozisyonlarını tehlikeye atan suçluların şikâyetlerine katılıyorum. Ekibimize çok teşekkür ederiz…

— Patrice Vergriete (@P_Vergriete) 26 Temmuz 2024
Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, BFMTV'ye yaptığı açıklamada, “Bugünün, yolcuların, bu hafta sonu sporcuların ve tüm delegasyonların sorunsuz ulaşımının etkisini değerlendireceğiz.” dedi ve ekledi: “Oyunları hedeflemek, Fransa'yı hedeflemek anlamına geliyor.”

Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni cuma akşamı Paris'te gerçekleşecek. Metropolde Seine Nehri boyunca yapılacak törene çok sayıda seyircinin katılması bekleniyor. Organizatörler kıyılarda yaklaşık 300.000 kişi bekliyor. Açılış törenine yaklaşık 120 devlet ve hükümet başkanı ve temsilcisinin katılması bekleniyor.

Fransa'daki güvenlik durumu gergin ve Olimpiyat Oyunları'nı koruma çabası muazzam. Oyunlarda her gün ortalama 35.000 polis memuru ve jandarma mensubu ile 18.000 asker görev yapacak. Keskin nişancılar, dalgıçlar ve yapay zekalı kameralar, akşam Seine Nehri'ndeki açılış töreninin etrafında olası kazaları önlemek için tasarlandı. (dpa, SID, AFP ile)


Günaydın Berlin
Haber Bülteni

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postanıza bir onay mesajı gönderilecektir.
 
Üst