Gençlerbirliği, Ahmet Çalık anısına düzenlenen turnuvaya niye katılamadı?

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Gençlerbirliği Kulübü, MKE Ankaragücü tarafınca “Ahmet Çalık anısına” düzenlenen altyapı futbol turnuvasına iştirak sağlamadığına yönelik çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.
Kulüpten yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü tarafınca düzenlenecek tek maçlık turnuvanın haftalar evvelden okullara verilecek sömestr tatilinde Anıtkabir ziyaretinde bulunacakları öğrenilen Altınordu ve Sivasspor kulüplerinin altyapı hocaları ile istişare edilerek, 24 Ocak’ta Ankaragücü Tandoğan Tesisleri’nde oynanmak üzere organize edildiği tabir edildi.
Turnuvanın düzenlenmesi sonucunı takip eden günlerde Gençlerbirliği altyapısında yetişen ulusal futbolcu Ahmet Çalık’ın trafik kazasında ömrünü kaybettiği belirtilerek, şu biçimde devam edildi:
“Gençlerbirliği olarak ‘evladımız’ Ahmet Çalık’ın acı kaybını yaşadığımız ve bu acının samimi hassaslığını yakinen takip eden Ankaragücü Kulübü tarafınca bu tertibin ‘Ahmet Çalık’ın anısına’ formunda dönüştürülmesine en epey biz sevindik. Kaptanımız Ahmet Çalık’ın anısına dünyanın her köşesine gitmeye hazırız; lakin Ankaragücü tarafınca bize turnuvadan bir gün evvel (23 Ocak akşamı) hava şartları sebebiyle Tandoğan Tesisleri’nde turnuvanın oynanamama ihtimali olduğu açıklandı. Biz ise Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde saha paklığına derhal başlayabileceğimizi ve maçların evladımızın yetiştiği alanlarda oynanabileceğinin mümkün olduğunu belirttik. Maalesef, Ankaragücü Kulübü bu teklifimize sıcak bakmadı ve programın büyük ihtimalle iptal olacağını tarafımıza iletti. Bu konuşmaların yapıldığı 23 Ocak akşamının sonraki günü, sabah 10.30’da Ankaragücü tarafınca bize turnuvanın başlayabileceği ve otuz dakika daha sonra, saat 11.00’de birinci maçımızın Yenimahalle Hasan Doğan Alanı’nda olduğu bildirildi.”
Bu gelişme üzerine çocuklar ve velileriyle bağlantıya geçildiği aktarılarak, “Velilerimiz ve çocuklarımızla irtibata geçtikten daha sonra bize söylenen saatte hazır olamayacağımız için turnuvanın daha geç bir saatte başlamasını ve Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yer alan alanımızın temizletilerek futbol oynamaya uygun bir hale getirtildiğini belirttik. Yaşanan aksaklığı çözme ve hiç bir ekibin mağdur olmaması tarafındaki bu ricamız da ne yazık ki kabul görmedi ve Ankaragücü Kulübü tarafınca turnuva başlatıldı.” sözlerine yer verildi.
“Cemal Aydın anısına turnuva düzenleyeceğiz”

“Gençlerbirliği ve Ankaragücü başkentimizin iki güzide topluluğudur.” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu iki güzide topluluk içinde vakit zaman tertip aksaklıkları ve uyum eksikliği olabilir. Yaşanan bu aksaklıkların telafi edilebilmesi için Gençlerbirliği olarak, daha uygun hava şartlarına sahip bir ortamda, eski yöneticimiz ve Ankaragücü eski lideri merhum Cemal Aydın anısına, tesislerimizin mesken sahipliği yapacağı bir turnuva düzenleyeceğiz. Ankaragücü’nün baş davetli olacağı bu turnuvaya yönelik ayrıntılı ayrıntıları de ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.”
 
Üst