Gençlerbirliği hocasıyla yola devam edecek

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig takımlarından Gençlerbirliği’nde idare konseyi, teknik yönetici Metin Diyadin ile yola devam etme sonucu aldı.
Gençlerbirliği Kulübü Asbaşkanı Muammer Akyüz, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 7 ay evvel vazifesi devraldığımızda kulübümüzün gerek finansman gerekse futbolcu istikametinden yeterli bir durumda olmadığı tüm kamuoyunun malumuydu.” tabirini kullandı.
Dönem başında transfer yasağının olduğunu, gerekli süreçlerin yapılarak transfer yasağının kaldırıldığını belirten Akyüz, şöyleki devam etti:
“bir daha bir takım kurmak üzere ağır bir transfer atağına geçilerek kısa vakitte gerekli transferler gerçekleştirildi. Yeni transferlerin birbiriyle kaynaşması ve grup olabilmeleri için gerekli vaktimiz olmadı ve ligler başladı. Doğal olarak lige makus bir başlangıç yaparak 4 maçta maalesef bir puan alınabildi. Buna karşın idaremiz teknik takımımıza inancını ortaya koyarak rastgele bir değişiklik düşünmedi. Bunun kararı olarak kadromuz play-off kümesinin bir-iki puan altında birinci yarıyı bitirdi.”
Ligin ikinci yarısına başlarken kimi zorlukların yaşandığını aktaran Akyüz, şunları kaydetti:
“İkinci devre üst üste alınan yenilgiler, idaremizi olduğu üzere tüm topluluğumuzu da üzmektedir. Bu koşullar karşısında teknik yöneticimiz Metin Diyadin, karakterine yakışır bir davranışta bulunarak idarenin ve kulübün önünü açmak gayesiyle ayrılmak istediğini idareye iletti. Başta liderimiz olmak üzere yöneticilerimizin tümü, en az hepimiz kadar Gençlerbirlikli olan Metin Diyadin ile devam etmemizin kulübümüz açısından daha faydalı olacağını, ayrılmasını uygun bulmadığımızı kendisine söyleyerek devam sonucu aldık.”
Teknik takıma ve futbolcularına güvendiklerini belirten Akyüz, “Gençlerbirliği asırlık bir markadır. Vakit zaman tökezlese de hiç bir vakit diz çökmez ve düştüğü yerden daha kuvvetli bir biçimde kalkar. Taraftarlarımız umutlarını yitirmesin ve gruplarına sonuna kadar dayanak olsun. Söylemek zorundayız ki Cumhuriyetle yaşıt Ankara’nın kıymetli markalarından olan Gençlerbirliği’ne hak ettiği takviye maalesef verilmemektedir. Bilhassa Ankara milletvekillerinden, belediye liderlerinden, vilayet yöneticilerinden dayanak olmalarını tüm Ankaralılar ismine bekliyoruz.” biçiminde açıklama yaptı.
 
Üst