Güntekin Onay Beşiktaş – AJax maçını yazdı!

Felaket

New member
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde 5. hafta maçında 1-0 öne geçtiği maçta Ajax’a 2-1 yenildi. Hürriyet muharriri Güntekin Onay müsabakayı kıymetlendirdi.

İşte Güntekin Onay’ın yazısı…

Beşiktaş’ın skor ne olursa olsun tıpkı kararlılıkta ve ciddiyetle oynaması kaide.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi kâbusu ve üst üste yenilgi serisi ne yazık ki dün de devam etti. Her Devler Ligi maçında olduğu üzere aslında müsabakaya güzel başlayan, kazanma isteğini gösteren bir Beşiktaş gördük.

AJAX’TAN ÖĞRENİLECEKLER

Şunu da vurgulayalım: Ajax gerek Şampiyonlar Ligi’nin gerekse de bu dönem Hollanda liginin emsalsiz en formda takımı. Kendi liglerinde 41 gol atıp yalnızca 2 gol yediler. Şampiyonlar Ligi’nde 1 puan dahi yitirmediler. bu biçimde bir rakipten öğrenilecek epeyce şey var. Milyonlarca Euro harcayıp kurulmuş bir kadro değil. Lakin puan olarak hiç bir tezi olmamasına karşın büyük bir oyun disiplini, yardımlaşma, kolektif ahenk, tempo ve baskı daima var.

PROFESYONELLİK DÜŞÜK

Bizde çoklukla futbol daima sonuçlar ve isimler üzerinden değerlen diriliyor. Açıkçası ben Muhteşem Lig ’deki hiç bir kadronun Oyuncularının saha haricinde tesislerde Ajax’lı futbolcuların yarısı kadar bile vakit harcadığına inanmıyorum. Fark burada. Dünya kadar para verdiğin maaşlı oyuncuyu çalıştıramıyorsun. Toplantı yapıyorsun, oyuncu sıkılıyor. Ağır idman yüklüyorsun, şikayet ediyor. Uzun lafın kısası profesyonellik seviyemiz her şeydilk evvel epey alt düzeyde ve ülkemize gelen yabancı oyuncular da bu durumdan etkilenip geriye gidiyorlar.

LARIN 2.’Yİ ATMALIYDI

Dünkü maça dönersek birinci yarı âlâ oynayan ve 1-0 öne geçen Beşiktaş artık bu düzeyde Larin ile yakaladığı 2. gol bahtı da değerlendirmeliydi. Golcü Haller’i de 2. yarı ile birlikte oyuna sokan Ajax üstün futbolu ile kendisine galibiyeti getirecek skora ulaştı ve istediğini alarak İstanbul’dan ayrıldı.

GOL YİYENE KADAR DAİMA YETERLİ

Dikkat edin, Beşiktaş son dönemde kalesinde golü bakılırsane kadar güzel futbol oynuyor. Lakin yediği gollerin akabinde oyun anlayışı ve saha içi disiplini eksiliyor ve bu durum sonuçlara da olumsuz yansıyor. Skor ne olursa olsun tıpkı kararlılıkta ve ciddiyetle oynamak katiyen kaide.
 
Üst