Hazineleri Sayısallaştırır: Eski VHS video kutularını kaydedin ve AI ile geri yükleme
VHS kaydedici satın alırken örgü evleri
VHS'yi ucuz USB video kafesleriyle sayısallaştırır
VHS'yi upcaler ve yakalama kartı ile sayısallaştırır
Yazılımı kullanarak kayıtların sıfırlanması
Çözüm
Eski video kutularının (VHS) sahipleri artık bu hatıraların kurtarılması için uzun süre beklememelidir. İlgili video kaydedici şimdi zihni çizgilerden vazgeçiyor. Sonuçta, mekanikleri ses kaset kaydedicilerinden çok daha karmaşıktır, ancak üreme sırasında bandı kutudan çıkarır ve cihazın her tarafına yönlendirir. Eski medyanın sayısallaştırılması için DigiScan veya Federal Arşivler tarafından kullanılan “medya kurtarma” hizmeti gibi profesyonel tedarikçiler var. Ancak, dönüşümünüz genellikle önemli ölçüde daha ucuzdur. Ayrıca, kutulardan vazgeçmenize gerek yok.
Bu kılavuzda, sayısallaştırma ve ekonomik alternatif kontroller sırasında hangi donanım ve yazılımın PC ile en iyi filmi elde edildiğini açıklıyoruz. Retrointk 4K gibi yüksek kaliteli bir upcaler'ın bir satın alma kartıyla nasıl kullanılacağını adım adım açıklıyoruz. Ayrıca, Haubpauge USB-Live2 gibi ucuz USB videolarının GAB ile olan olasılıklarına ve sorunlarına ışık tutuyoruz.
- Eski VHS kutuları değerli anılar içerir, ancak zaman zorlanıyor, çünkü kaydedici ve bağlar gittikçe daha fazla azalıyor.
- Bu makale, videoların ucuz veya kaliteli donanımla nasıl dijitalleştirileceğini adım adım göstermektedir.
- Ayrıca yapay zeka araçlarının nasıl yükselme ve desen sonrası kayıtlar sağladığını da keşfedeceksiniz.
Örnek bir sayısallaştırılmış video bile bugünün harika ekranlarında sıklıkla korkunç görünüyor. Bu nedenle, AI'nın yardımıyla sonucun nasıl yeniden boyutlandırılacağı ve geliştirileceği konusunda önerilerde bulunuyoruz. Son yıllarda, ayrıntılı zenginleştirme ve renk düzeltmesi söz konusu olduğunda çok fazla gürültü var. Video2x olarak ücretsiz yazılım zaten grafik kartını kullanarak dikkate değer bir video yükseltme vaat ediyor. Topaz Labs gibi bir ücret karşılığında alternatifler önemli ölçüde daha fazlasını sunar. Eski analog SD videolarından şaşırtıcı detayları gıdıkladılar.
Bu, “Sayısallaştırmanın Sayısallaştırılması: Eski VHS video kutularını kaydedin ve AI ile geri yükleme” makalemizin okuma örneğiydi. Bir Haberler Plus aboneliği ile tüm makaleyi okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.
Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.
Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.
Bu makaleyi okumak için bir test aboneliği doldurun ve bir ay boyunca tüm Haberler+ içeriğini ücretsiz olarak okuyun.