semaver
New member
Ikbebet Tanımı İçin gereçler
Dış için;
Püf Nokta
Dış için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- Soğuk su
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Yeni bahar
- İrmik ve bulguru yoğurma kabına alarak üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatarak yumuşamalarını bekleyin.
- Bu sırada harç imali için tavaya yağ ekleyin ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymaya soğan ek edin ve kavurmaya devam edin.
- Baharatları ekleyerek kenarda soğumaya bırakın.
- Yumuşayan bulgurları baharatlarını ekleyerek yoğurmak için düz bir tepsiye alarak yoğurmaya başlayın, kıvam alması için ortada soğuk su ekleyebilirsiniz.
- Macun kıvamına geldiğinde hazır demektir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın ve ellerinizi yavaşça ıslatarak içerisini açın, iç kısmına harç koyarak kapatın.
- Tuzlu su haşlayın ve suya bir kaçlı kümeler halinde atarak haşlayın.
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Püf Nokta
- Şayet gereçlerinizi Mardinden temin ediyorsanız irmik yerine şişe bulgur kullanmanızı öneririz.