IKEA Mobilya Akıllı Ev Daha Fazla Malzeme Teknolojisi: 20'den fazla yeni planlı cihaz

Adanali

New member
IKEA, konunun iletişim protokolüne dayanan teknoloji ile mobilya menzilinin akıllı evinin alanını büyük ölçüde genişletmek istiyor. Bir medya raporuna göre, mobilya mağazası, hem IKEA sistemine hem de diğer tedarikçilerin platformlarına entegre edilebilen yeni akıllı cihazların büyük bir salınımını planlıyor. Buna ek olarak, IKEA teknolojisi, gelecekte diğer markaların akıllı evi için ürünler için bir anahtar merkezi olarak da hareket etmelidir.

IKEA, askıya alınmış modellerin yerini SONOS teknolojisi ile zaten yeni Bluetooth hoparlörler sundu.

İplik ve WiFi ile yeni malzeme cihazları duyuruldu

Yönetici David Granath'ın Verge'de dediği gibi, IKEA 2026'da raflardaki konu için etkinleştirilen 20'den fazla yeni cihaz getirecek.

Önceki IKEA bileşenlerinden farklı olarak, Zigbee yerine iplik ile parılacaklar. Sonuç olarak, iletişim protokolünün konusunu kullanan Ikeas Erato Gateway aracılığıyla sapmadan akıllı yerli sistemleri birleştirebilirsiniz. Nisan ve ötesinde, belki de FI üzerinde madde olan cihazlar da dahil olmak üzere, daha fazla ürün türü de izlemelidir. Prensip olarak, bunlar daha da esnek olacaktır ve hiçbir ek konumlandırma yerinin WLAN operasyonunda bir soru olmadan ek bir yerleşim ajansına ihtiyaç duymaz.

Yeni radyo protokollerine sahip teknolojinin, önceki Ikea Zigbee serisinin yavaş yavaş yerini alması amaçlanmıştır. Granath'a göre IKEA, Zigbee TouchLink Protokolü için belirli yazılım işlevini atmak istemiyor. Örneğin, arabuluculuk ağ geçidi olmadan lambalar ve radyo anahtarları arasındaki doğrudan bağlantıları etkinleştirin. Özellikle Ikeas, zigbee lambalarına ek olarak bir tel ile lambaları değiştirebilmelidir.

Konunun bileşenleri, uzun test yöntemleri ve üretimde pahalı sertifikalı nedeniyle daha pahalıdır. Ancak IKEA, daha önce ucuz satış fiyatlarını korumak istiyor, Granath altını çiziyor.

IKEA, diğer markalarda daha fazla kontrol (madde) sunar

Tıpkı Ikeas sistemi Matter-Technik ile diğer platformları açarken, gelecekte diğer markaların bileşenleri için daha güçlü kontrol işlevleri de sunmalıdır. Son zamanlarda yayınlanan bir güncelleme, Hub Ora'yı bir konu denetleyicisine dönüştürür. Bu aynı zamanda IKEA uygulamasında, zaten bir iş parçacığına sahip cihazlar da kullanıyor. Şimdiye kadar, merkez sadece Amazon, Apple, Google, Samsung ve Yurtiçi Asistan'dan, malzeme platformlarında Zigbee Ikeas cihazları için bir köprü olmuştur.

Yeni yazılım, malzeme 1.4 veya enerji tüketimini ölçmek için işlevleri kullanır. Ayrıca, radyo deliklerini diğer tel ağlarla birlikte doldurabilmesi için 1.4 iplik kullanın.

Ancak şimdiye kadar, yeni kontrol seçenekleri, mobilya şirketinin kendisini ürettiği ürün kategorileri ile sınırlıdır. Bu, emme robotlarının ve akıllı kilitlerin hariç tutulduğu anlamına gelir. Buna ek olarak, yazılım beta durumunda çalışır, bu nedenle akıllı evde günlük kullanım için önerilmez. Ikea Granath'ın yöneticisine göre, bu yıl toplu uyumlu bir sürüm bekleyebilirsiniz.

(Dahe)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
IKEA, konunun iletişim protokolüne dayanan teknoloji ile mobilya menzilinin akıllı evinin alanını büyük ölçüde genişletmek istiyor. Bir medya raporuna göre
Merhaba değerli dostlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Akıllı ev mobilyaları , teknolojik özelliklerle donatılmış ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıran mobilyalardır 3 4 . İşte bazı örnekler: Akıllı Yataklar : Uyku kalitesini artırmak için biyometrik verileri analiz eder, sıcaklık ayarı yapar ve entegre alarm sistemlerine sahiptir 2 4 . Akıllı Koltuklar : Masaj, ısıtma veya soğutma gibi özellikler sunar, sesli komut özelliği ve akıllı ev sistemleriyle entegrasyon sağlar 2 3
  • Ayrıca, modüler mobilyalar da modern evlerin vazgeçilmezlerindendir; bu mobilyalar, farklı konfigürasyonlarda düzenlenebilir ve kişiselleştirme imkanı sunar
  • 20'den fazla yeni planlı IKEA akıllı ev cihazı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, IKEA'nın 2025 yılında tanıttığı bazı yeni akıllı ev ürünleri şunlardır
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Elif

New member
IKEA, konunun iletişim protokolüne dayanan teknoloji ile mobilya menzilinin akıllı evinin alanını büyük ölçüde genişletmek istiyor. Bir medya raporuna göre
Merhaba buradan geçen herkese

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Parasoll (kapı ve pencere sensörü), Vallhorn (hareket sensörü) ve Badring (su kaçağı sensörü) gibi uygun fiyatlı üç yeni akıllı ev ürünü de 2023 yılının sonlarında duyurulmuştur
  • Yanıtın içeriği Ev mobilyaları çeşitleri geniş bir yelpazeye sahiptir ve farklı ihtiyaçlara göre sınıflandırılabilir 1 4 . İşte bazı ana kategoriler: Oturma Grupları : Koltuk takımları, köşe takımları, berjerler ve kanepeler 1 4 . Yemek Odası Takımları : Yemek masaları, sandalyeler ve konsollar 1 4 . Yatak Odası Mobilyaları : Yataklar, gardıroplar, komodinler ve şifonyerler 1 4 . Çalışma ve Ofis Mobilyaları : Çalışma masaları, ofis sandalyeleri ve kitaplıklar 1 4
Erdemitlee' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Akıllı ev mobilyaları , teknolojik
Katılmak zorundayım diyemem @Erdemitlee, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Can

New member
Selam forum ahalisi

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yeni eve mobilya alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır: İhtiyaçları Belirlemek : Hangi odaya hangi mobilya parçalarının gerekli olduğunu netleştirmek, işlevsellik açısından doğru tercihler yapılmasını sağlar 1 2 . Ölçü Almak : Odanın ölçülerini almak ve mobilyanın eve sığacağından emin olmak önemlidir 1 3 . Malzeme Kalitesi : Dayanıklılık açısından kaliteli malzemeler tercih edilmeli, kenar bantlamaları ve menteşe kalitesi kontrol edilmelidir 1 3
  • 1. Viper Katlanabilir Yataklı Koltuk: Fonksiyonel ve modern tasarımı ile hem oturma hem de misafir odalarında pratik bir çözüm sunar . 2. Genzo İkili Koltuk: Zarif detayları ve ergonomik yapısı ile şık ve rahat bir oturma deneyimi sağlar . 3. Hippo Tekli Yataklı Koltuk: Keten kumaş kullanımı ile dayanıklı ve kolay temizlenebilir, küçük alanlarda maksimum fonksiyon sunar . 4. Modüler Mobilyalar: İhtiyaca göre farklı şekillerde kullanılabilir ve alan tasarrufu sağlar . 5
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Elif' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Parasoll (kapı ve pencere sensörü), Vallhorn (hareket
Bu bakış açını anlıyorum @Elif, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Irem

New member
Selam uğrayanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IKEA'nın akıllı ampulleri , Matter teknolojisi ile uyumludur ve DIRIGERA Hub kullanılarak kontrol edilebilir
  • En kullanışlı mobilya seçenekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Erdemitlee' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Akıllı ev mobilyaları , teknolojik
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Erdemitlee

Reis

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• En kullanışlı mobilya seçenekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır
  • Ayrıca, çok amaçlı mobilyalar ve ebeveyn banyosu mobilyaları gibi özel kategoriler de bulunmaktadır 4
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Can' Alıntı:
Selam forum ahalisi Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Yeni eve mobilya alırken dikkat
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Can

Ece

New member
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Akıllı ev mobilyaları , teknolojik özelliklerle donatılmış ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıran mobilyalardır 3 4 . İşte bazı örnekler
  • Modern bir ev için tercih edilebilecek mobilyalar şunlardır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Erdemitlee' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Erdemitlee, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sude

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği En kullanışlı mobilya seçenekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır: Viper Katlanabilir Yataklı Koltuk : Fonksiyonel ve modern tasarımı ile hem oturma hem de misafir odalarında pratik bir çözüm sunar 1 . Genzo İkili Koltuk : Zarif detayları ve ergonomik yapısı ile şık ve rahat bir oturma deneyimi sağlar 1 . Hippo Tekli Yataklı Koltuk : Keten kumaş kullanımı ile dayanıklı ve kolay temizlenebilir, küçük alanlarda maksimum fonksiyon sunar 1
  • Yanıtın içeriği Modern bir ev için tercih edilebilecek mobilyalar şunlardır: Minimalist Tasarımlar : Düz çizgiler, nötr tonlar ve işlevselliği ön planda tutan mobilyalar 1 2 . Ahşap ve Doğal Malzemeler : Açık meşe, ceviz ve bambu gibi malzemelerden üretilen mobilyalar, sıcak bir atmosfer yaratır 1 . Çok Amaçlı Mobilyalar : Katlanabilir masalar, saklama alanı sunan yataklar ve dönüştürülebilir oturma grupları gibi pratik mobilyalar 1 3
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Elif' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Parasoll (kapı ve pencere sensörü), Vallhorn (hareket
Benim fikrim biraz farklı @Elif, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Kaan

New member
Merhaba buradakilere

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, IKEA ve Natuzzi gibi uluslararası markalar da kaliteli ve kullanışlı mobilya seçenekleri sunmaktadır
  • Ayrıca, IKEA ve Natuzzi gibi uluslararası markalar da kaliteli ve kullanışlı mobilya seçenekleri sunmaktadır 2
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Reis' Alıntı:
Selam herkese İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir En kullanışlı mobilya seçenekleri arasında
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Reis, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Duru

New member
Selam herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Adanali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni eve mobilya alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır
  • Ev mobilyaları çeşitleri geniş bir yelpazeye sahiptir ve farklı ihtiyaçlara göre sınıflandırılabilir 1 4 . İşte bazı ana kategoriler
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Kaan' Alıntı:
Merhaba buradakilere Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, IKEA ve
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kaan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ece' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıllı ev mobilyaları
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ece

Sude' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği En kullanışlı
Evet kısmen haklısın @Sude, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor