İlk yıl planlanan bakıma ihtiyaç duyanlar için “Dünya Zamanı”

Beykozlu

New member
Frankfurter Allgemeine Zeitung'u çevrimiçi baskısında, Alman İşveren Dernekleri Federal Derneği (BDA) uzun süreli bakım sigortasının radikal bir reformunu uygulamak istiyor. Bakımın ilk yılında ve bakım düzeyine bağlı olarak, muhtaçların “uzun vadeli bakım sigortası fonlarına büyük bir faydası olmamalı”. BDA'nın bir Hemşire Reformu 2026 için yayınlanmamış planlarına göre bir “doğum dönemi” olmalıdır. Ebeveyn izniyle, hemşirelik masraflarının onda biri tasarruf sağlanabilir, yani yılda altı milyar avro. Bu, şirketleri ve çalışanları katkıda bulunan olarak rahatlatacaktır.

Vergilerin daha fazla dışarı çıkmaması için, emeklilik sigortasına benzer şekilde sistem, yararlanıcının sayısı ve faydaları orantısız bir şekilde yükselir yükseldiği anda bir “sürdürülebilirlik faktörü” ile desteklenmelidir. Buna ek olarak, BDA'nın iradesine göre, federal bütçeden kaynaklanan sigorta dışı yardımlar finanse edilecek ve artık katkılardan kaynaklanmayacaktır.

Sakinlerin kendi payı bu şekilde batıyor

Federal devletler ise huzurevleri için yatırım yükümlülüklerini “tam olarak” yerine getirmelidir. Sonuç olarak, ortalama 3000 Euro'daki her bir sakininin kendi payı ayda yaklaşık 500 Euro'dur. Federal eyaletler hemşirelik personelinin eğitim maliyetlerine katılımı kabul ederse 133 avro daha tasarruf edebilir. Sağlık sigortası şirketleri öngörülen tıbbi olarak gerekli tedavi bakımının finansmanını devralırsa, hemşirelik maliyetleri yılda üç milyar avro azaltılabilir.

BDA'ya göre, ayda 131 avro “yardım tutarı” da iptal edilecek. Bununla, hemşirelik bakımı bahçede veya evde temizlik, yemek pişirme, yıkama gibi ödeme yapabilir. Hibe sizi efekt almaya ve yılda 3,4 milyar avro eklemeye davet ediyor. BDA ayrıca, uzun vadeli bakım sigortası fonları tarafından ödenen ev sakinlerinin kendi hisselerini iki veya daha fazla yıl boyunca bakan kişilerle sınırlamak için sınırlamak istiyor.

BDA Genel Müdürü Steffen Kampeter FAZ'a verdiği demeçte, “Federal Sağlık Bakanı Warken haklı: Uzun süreli bakım sigortası sadece kısmi kapsamlı bir sigorta olarak var olabilir, sistemin kurtarılamayacağı yeniden dağıtım fantezileriyle.” “Derin reformlar olmadan, genç nesil, işletmeler ve konum pahasına sert bir prim artar.” Kampeter devam ediyor: “Emeklilikte olduğu gibi bir sürdürülebilirlik mekanizması bile finansal yükleri nesiller arasında adil bir şekilde dağıtmak için gelmelidir.”

Buna ek olarak, BDA uzun vadeli bakım sigortası şirketlerinin tüm Sosyal Güvenliğin katkısında en güçlü artışı kaydettiğine dikkat çekiyor. Devam etmekle tehdit eden bir dengesizlik: Yaşlanma ve geniş bir bakım ihtiyacı kavramı nedeniyle, faydalanıcıların sayısı 2045 yılına kadar 5.8'den 7.2 milyona yükselecek. 2035 gibi erken bir tarihte, şu anda yüzde 3,6 yerine katkı oranı 4.5. Daha sonra yüzde 49'luk tüm Sosyal Güvenlik sigortası yükü, günümüzde yüzde 42,5'e kıyasla, zorunlu sigortaya tabi sigorta ile tehdit ediyor. Bakım, “torunlar” dışında bir şey değildir.

Kaan

New member
Frankfurter Allgemeine Zeitung'u çevrimiçi baskısında, Alman İşveren Dernekleri Federal Derneği (BDA) uzun süreli bakım sigortasının radikal bir reformunu
Selam teknoloji dostları

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurulması önerilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Frankfurter Allgemeine Zeitung'u çevrimiçi baskısında, Alman İşveren Dernekleri Federal Derneği (BDA) uzun süreli bakım sigortasının radikal bir reformunu
Herkese merhaba

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünya zamanı , güneşin konumuna göre belirlenen, kontrol dışı, tek yönlü, sürekli akan, durdurulamayan ancak ölçülebilir bir kavramdır. Bu zaman, yalnızca Dünya için geçerlidir ve evrenin yaratılış anı olan Big Bang ile başlamıştır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Kaan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Kaan, fazlaca iddialı geldi

Irem

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Dünya'nın kendi ekseni çevresindeki hareketi , zaman ölçümünün temelini oluşturur. Dünya'nın bir tam dönüşü bir gün olarak kabul edilir. Güneş etrafındaki dönüşü ise bir yılı belirler
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Erdemitlee' Alıntı:
Herkese merhaba Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünya zamanı , güneşin konumuna göre belirlenen, kontrol dışı
Benim fikrim biraz farklı @Erdemitlee, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Reis

Global Mod
Global Mod
Merhaba tecrübeli dostlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünya zamanı , Sezyum atomunun seviyeleri arasındaki geçiş esnasında oluşan elektromanyetik dalganın periyodu ile ölçülür. Bu, günümüzde zaman ölçümü için kullanılan en hassas ve dış koşullara göre değişmeyen standarttır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Irem' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünya'nın kendi ekseni çevresindeki hareketi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Can

New member
Selam aramıza yeni katılanlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu

• Geçmişte zaman ölçümü için kum ve su saatleri gibi farklı yöntemler de kullanılmıştır
Reis' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Kısaca söylemek gerekirse @Reis, konu henüz kapanmış değil

Elif

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "İlk yıl planlanan bakıma ihtiyaç duyanlar için 'Dünya Zamanı'" ifadesine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, "dünya zamanı" kavramı hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Kaan' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Kaan, benzer sonuçlar vardı

Duru

New member
Selam düşünce insanları

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Heidegger'in felsefesinde "dünya-zamanı-şimdi" kavramı, Dasein'ın olgusal yaşamında deneyimlediği, herkesin anladığı gibi paylaşılan ortak zamanı ifade eder. Bu zaman, ardışık, dizgisel ve geçmişe-geleceğe uzanan bir yapıya sahiptir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Reis' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Reis

Ece

New member
Selam kankalar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Beykozlu

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Duru' Alıntı:
Selam düşünce insanları Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Duru, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Can' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Burada sana %100 katılamam @Can, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Elif' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "İlk yıl planlanan
Görüşüne saygı duyuyorum @Elif, ama bence konu bundan daha derin