semaver
New member
Irok Tanımı İçin materyaller
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 150 gr çiğköftelik et
- ½ demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 600 gr ince bulgur
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- Sıvıyağ tavaya alınır ve soğanlar yemeklik ince ince doğranarak kavrulur.
- Soğanlar renk alınca kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pişen kıymalı harca maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Bir yandan bulgur yoğurmak için bir tepsiye alınır. Yeterlice yoğurulur ortada bir kaç kaşık su eklenebilir. İçine et, yumurta ve baharatlar eklenir.
- Mandalina büyüklüğünde modüllerden bezeler yapılır.
- Elinizi ıslatarak içerisi oyulur ve harç koyulur.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Afiyet olsun.