Kahiye Tatlısı

semaver

New member
Kahiye Tatlısı Tanımı İçin materyaller



Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 2-3 bardak su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • ½ limon suyu
İç Harç için;

  • 1 kg künefe peyniri
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sade yağ
Kahiye Tatlısı Nasıl Yapılır?


  • Şerbet için olan gereçler tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Hamur için olan materyaller bir ortaya getirilerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır, unu evreli olarak ekleyin, duruma göre daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin ve akabinde ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
  • Hamuru açı içerisine yağ sürün ve peynirle şekeri içerisine koyarak zarf formunda dört kenarından katlayın.
  • Tavaya sıvıyağ alarak ısıtın ve hazırlanan hamurları kızartın. Pişenleri kenara alarak şerbetleyin ve ılıkken servis edin.
  • Afiyet olsun.
 
Üst