Karamelli Pate Choux

semaver

New member
Karamelli Pate Choux Tanımı İçin gereçler


  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 200 g tereyağı
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 adet yumurta
Pate choux kreması için

  • 1 l süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/4 vanilya çubuğu
Süratli karamel sos için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 adet limon
  • 200 ml krema
Karamelli Pate Choux Nasıl Yapılır?


  • Süt, su, tereyağını bir tencereye alarak ocak üzerinde karıştırın ve tereyağı eriyene kadar ısıtın. Un ile tuzu ek edin ve sıvılarla birlikte karıştırarak pişirdikten daha sonra ocaktan alın.
  • Bir yandan karıştırarak soğuturken bir yandan da karıştırmaya orta vermeden teker teker yumurtaları ekleyin. (Hamurun sıcaklığında yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın.)
  • Sıkma torbasıyla sıkılmaya uygun kıvama ulaştığında pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine 2.5 cm büyüklüğünde toplar sıkın ve önce ısıtılmış 200 derecedeki fırında altın rengini alana kadar pişirin.
  • Krema için 1 litre sütün içerisinden 1 bardak sütü bir kaba alarak mısır nişastasıyla karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Kalan sütü küçük bir tencereye alarak şeker ve vanilya çubuğu ile bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan sütlü şekerli karışımı yumurtalı nişastalı karışımla terbiye edin ve muhallebi kıvamını alana kadar ocakta karıştırarak pişirin. Karışım piştikten daha sonra vanilya çubuğunu alın.
  • Karamel sos için bir tavada, tüm şeker karamel rengini alana kadar yavaş yavaş ekleyerek pişirin. (Asla karıştırmayın, şekerlenir.)
  • çabucak sonrasında limon, tereyağı ile kremayı yavaş yavaş ve teker teker ekleyin. Kremayı eklerken yavaşça karıştırın, karamel sos kıvamına geldiğini goreceksiniz.
  • Pate choux içerisine yapıp soğuttuğunuz kremayı doldurun ve üzerine karamel sosunu döktükten daha sonra servis edin.
 
Üst