semaver
New member
Karamelli Pate Choux Tanımı İçin gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 200 g tereyağı
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 adet yumurta
- 1 l süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 vanilya çubuğu
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet limon
- 200 ml krema
- Süt, su, tereyağını bir tencereye alarak ocak üzerinde karıştırın ve tereyağı eriyene kadar ısıtın. Un ile tuzu ek edin ve sıvılarla birlikte karıştırarak pişirdikten daha sonra ocaktan alın.
- Bir yandan karıştırarak soğuturken bir yandan da karıştırmaya orta vermeden teker teker yumurtaları ekleyin. (Hamurun sıcaklığında yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın.)
- Sıkma torbasıyla sıkılmaya uygun kıvama ulaştığında pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine 2.5 cm büyüklüğünde toplar sıkın ve önce ısıtılmış 200 derecedeki fırında altın rengini alana kadar pişirin.
- Krema için 1 litre sütün içerisinden 1 bardak sütü bir kaba alarak mısır nişastasıyla karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
- Kalan sütü küçük bir tencereye alarak şeker ve vanilya çubuğu ile bir taşım kaynatın.
- Kaynayan sütlü şekerli karışımı yumurtalı nişastalı karışımla terbiye edin ve muhallebi kıvamını alana kadar ocakta karıştırarak pişirin. Karışım piştikten daha sonra vanilya çubuğunu alın.
- Karamel sos için bir tavada, tüm şeker karamel rengini alana kadar yavaş yavaş ekleyerek pişirin. (Asla karıştırmayın, şekerlenir.)
- çabucak sonrasında limon, tereyağı ile kremayı yavaş yavaş ve teker teker ekleyin. Kremayı eklerken yavaşça karıştırın, karamel sos kıvamına geldiğini goreceksiniz.
- Pate choux içerisine yapıp soğuttuğunuz kremayı doldurun ve üzerine karamel sosunu döktükten daha sonra servis edin.