Kıliçe

semaver

New member
Kıliçe Tanımı İçin gereçler


  • 5 su bardağı un
  • 125 gr Tereyağı
  • 1. 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı anason yahut rezene (çekilmiş)
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
Kıliçe Nasıl Yapılır?


  • Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın. Mayanın etkinleşmesi için 5 dakika kenarda bekletin.
  • Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ek edin.
  • Sıvı karşımı da ek ederek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakın.
  • Hamur iki katıla geldiğinde açılarak istediğiniz teknikleri verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.
 
Üst