semaver
New member
Kıliçe Tanımı İçin gereçler
- 5 su bardağı un
- 125 gr Tereyağı
- 1. 5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı anason yahut rezene (çekilmiş)
- 2 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı karanfil tozu
- 1 çay kaşığı dolusu yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta sarısı
- Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpın. Mayanın etkinleşmesi için 5 dakika kenarda bekletin.
- Bir yoğurma kabına, baharatlar ve unu ekleyerek harmanlayın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ılıdığında unların içine ek edin.
- Sıvı karşımı da ek ederek el yardımı ya da stant mikseri ile yoğurun. Yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakın.
- Hamur iki katıla geldiğinde açılarak istediğiniz teknikleri verin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.