Leonie Fiebich ve Nyara Sabally Basketbol Olympus'ta

Beykozlu

New member
Belirleyici beşinci final oyununun son sireninden kısa bir süre önce Leonie Fiebich ve Nyara Sabally birbirlerinin kollarına atıldılar ve tarihi zaferlerini kutladılar. Alman ikili, dünyanın en iyi kadın basketbol liginde ilk şampiyonluğunu elde etti ve New York Liberty'nin WNBA'deki ilk şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. “Dirk Nowitzki şampiyonluğu kazandığında 'We are Championships' şarkısını çok kötü söylemişti. Bunu yapmayacağız,” dedi Fiebich, Minnesota Lynx'e karşı ev sahibi taraftarın önünde uzatmanın ardından belirleyici olan 67:62 (27:34, 60:60) sonrasında gülerek.

Fiebich ve Sabally şampiyonluğun kazanılmasında belirleyici bir rol oynadılar


Altıncı denemede Liberty, son lanetine son verdi ve ilk kez Kuzey Amerika Kadınlar Ligi şampiyonluğunu kazandı. Beşinci ve son final maçı drama açısından yenmesi zordu. Ve hepsinin ortasında Fiebich ve Sabally var. Fiebich uzatma süresini başarılı bir üç sayılık atışla açtı ve son saniyelerde Minnesota'dan topu çalarak galibiyeti garantiledi. Sabally, topu kazandıktan sonra uzatmada New York'un ikinci basketini attı ve 65:62'de Minnesota'nın atışını engelledi.

Sabally, New York'un geri dönüşünde de etkili oldu. 24 yaşındaki oyuncu, ev sahibi ekibin ilk yarıda on iki sayı geride kalmasının ardından 27. dakikada Liberty'ye ilk galibiyetini verdi. Sabally üçüncü çeyreğin son üç buçuk dakikasında dokuz sayı attı. Şampiyonluğu ilk kutlayanlardan biri, maçı yerel olarak izleyen ve WNBA'de Dallas Wings adına oynayan Nyara'nın kız kardeşi Satou Sabally oldu. “Bütün arena Sabally sloganı atıyor. Küçük kız kardeşimle o kadar gurur duyuyorum ki, o çok şey yaşadı ve dünyayı hak ediyor,” diye yazdı Satou Sabally oyun sırasında X'e.

Satou Sabally (26), küçük kız kardeşinin ciddi yaralanmalarından bahsetti. Nyara Sabally (24) çapraz bağını iki kez yırttı, bu da New York'taki profesyonel kariyerine bir yıl geç başlaması anlamına geliyordu. Finallerin bitiminden sonra, basın toplantısında masanın üzerinde şampanya şişeleriyle podyumda oturuyordu. “Bu şampiyonluk yüzüğü tüm ailem için, özellikle Satou için. Sabally duygulu bir tavırla, “İnişlerimde ve çıkışlarımda her zaman yanımdaydı ve pek çok düşüşüm oldu” dedi.

Leonie Fiebich muhteşem bir yılı taçlandırıyor


Sabally, belirleyici şampiyonluk maçında sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı; Fiebich gibi o da toplam 13 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Fiebich şampiyonlukla bireysel olarak harika bir yılı taçlandırdı: Nisan ayında üst üste ikinci kez İspanya liginin en iyi oyuncusu seçildi.

Alman milli takımıyla Olimpiyat galasında Nyara Sabally ile birlikte çeyrek finale yükseldi. 24 yaşındaki oyuncu, WNBA'deki ilk sezonunda Liberty'nin ilk 11'inde yer aldı ve birçok çaylak rekoru kırdı. Fiebich, “Dürüst olmak gerekirse son birkaç ayda neler olduğunu bile anlayamıyorum” dedi. “Büyük hedeflerimiz vardı: Milli takım ve Liberty ile. Bu hedeflere ulaştığım için gurur duyuyorum.”

Liberty, Fiebich sayesinde şampiyonluk hedefine ulaştı: ikinci finalde belirleyici üçlüğü attılar. Fiebich finallerde 13.0 sayı, 5.0 ribaund ve 3.0 asist ortalamalarıyla oynadı ve bu onun çok yönlülüğünü gösteriyor. “Muhtemelen takımımızın en iyi atıcısı. Ve savunmada tüm sahadaki rakiple mücadele edebilir. Ve görünüşe bakılırsa ter bile dökmüyor” diyen Liberty'nin yıldız oyuncusu Sabrina Ionescu, final serisi öncesinde takım arkadaşını övdü.
 
Üst