Microsoft-Exchange'ın hırsızlığı ile büyük bir hırsızlıktan 5 yıl sonra: Çinliler Tutuklandı

Adanali

New member
Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Microsoft Exchange Server: İtalya'nın 2020 ve 2021 saldırılarının araştırmasının Çin vatandaşları Xu Z.'yi Milano'da tutukladığını bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri teslimatını hedefliyor. Salı günü yayınlanan bir Amerikan sonu, 33 yıllık ve 44 yaşındaki vatandaşını saldırı dalgasına dahil etmekle suçluyor. Halk Cumhuriyeti'nden iki casus da, özellikle henüz bahsedilmeyen, iki yazara rehberlik ettiği söyleniyor.

Bir Çinli şirket tarafından istihdam edildikleri söyleniyor, ancak gerçekte Çin devlet güvenliği adına hareket ettiler. Değişim sunucularına yapılan saldırıların amacı, küresel pandemik covid 19'a neden olan koronavirüse yapılan araştırmanın sonuçları üzerindeki casusluktu. Şimdiye kadar suçlamalar değişmedi, masumiyet varsayımı sanıklar için geçerlidir.

Saldırı dalgası

Suçlamaya göre, üniversitelere, immünologlara ve virologlara yönelik saldırılar Şubat 2020'de başladı. 2020'nin sonunda yazarlar, kalıcı kapılara nüfuz etmek ve kurmak için Microsoft Exchange sunucusunda bilinmeyen güvenlik boşluklarından yararlanmaya başladı (ileri süreli tehdit, apt). Ocak 2021'in başında, güvenlik şirketi değişim sunucularına saldırmak istedi. Microsoft boşlukları doldurmadan önce bile, Şubat 2021'in sonunda saldırılar güçlendirildi ve mümkün olduğunca çok sistem sağlayabilmek için genişliğe gitti.

Microsoft, güvenlik güncellemelerini Mart 2021'in başlarında yayınladığında, saldırılar tekrar güçlendirildi. Görünüşe göre, saldırganlar boşluklar kapatılmadan önce kendilerini mümkün olduğunca çok sistemde tutturmak istediler. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki saldırılar yetkililer, silahlar, Covid-19 ve diğer şirketleri arayan araştırma enstitüleriyle bir araya geldi.

ABD'de 100.000'den fazla değişim sunucusunun etkilendiği söyleniyor, Almanya'da birkaç bin. Federal Bilgi Teknolojisi Ofisi (BSI), garanti edilmeyen tüm değişim sistemlerinin bir arka kapı bulaştığını varsaydı. İngiliz Dışişleri Bakanlığı'na ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'ne göre, tüm dünyada çeyrek milyondan fazla sunucunun tehlikeye atıldığı söyleniyor.

Suçlama

Yazarlar grubu BT güvenlik kulüplerinde bir Hafnium olarak bilinir. Zaten 2021'de ABD, Avrupa Birliği ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin diğer müttefikleri zihin olarak. Pekin suçlamaları reddetti.

Yasal olarak, suçlama dokuz suçlama içeriyor. Korunan bilgisayarların kasıtlı hasarı, korunan bilgisayarlara yetkisiz erişim, ciddi kimliği ölçerek, telekomünikasyonun kullanımı ile sahtekarlık ve komplo ile bilgi edinmekle suçlanır. Komployu göstermek daha kolaydır, çünkü bir grup yazarın hangi üyenin suçun hangi yönünü fark ettiği veya sorumlu olduğu önemli değildir. Sadece yasadışı katılım çok önemlidir.

Prosedür, AZ yönetimindeki Güney Teksas'taki Amerika Birleşik Devletleri Federal Mahkemesinde beklemede. 4: 23-CR-00523.

(DS)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Ece

New member
Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Microsoft Exchange Server: İtalya'nın 2020 ve 2021 saldırılarının araştırmasının Çin vatandaşları Xu Z.'yi
Selam bilgi avcıları

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Umut

New member
Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Microsoft Exchange Server: İtalya'nın 2020 ve 2021 saldırılarının araştırmasının Çin vatandaşları Xu Z.'yi
Selam biraz göz atanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Ece' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu
Burada sana %100 katılamam @Ece, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kaan

New member
Selam yenilik severler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Ece' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Ece

Reis

Global Mod
Global Mod
Merhaba okuyanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Umut' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin Burada sana %100 katılamam @Ece, çünkü bazı bilimsel
Evet kısmen haklısın @Umut, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Elif

New member
Merhaba ustalar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Adanali

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Ece' Alıntı:
Haksız değilsin @Ece ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Adanali

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Fikir ayrılıklarını görünce bende son resim böyle belirdi

Elif' Alıntı:
Merhaba ustalar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Adanali Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Haksız değilsin @Ece ama keşke
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Elif

Kaan' Alıntı:
Selam yenilik severler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Buradaki
Katılmak zorundayım diyemem @Kaan, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Reis' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Evet kısmen haklısın
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Reis