MKE Ankaragücü’ne stat muştusu

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
MKE Ankaragücü Kulübü Lideri Faruk Koca, “19 Mayıs Stadı’nın temelini inşallah bu sene bitmeden atmayı düşünüyoruz. Yalnızca biraz proje bilgileri var. Proje heyetiyle birtakım bazı dolaylı olarak irtibat halindeyim. MKE Ankaragücü Kulübü Lideri olarak 19 Mayıs’ın temelini atmak ve bitirmek inşallah bize nasip olur.” dedi.
Koca, kulübün bugünü ve geleceğiyle ilgili AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.
Eski lider Fatih Mert devrinde kendisinin de idarede bulunduğunu belirten Koca, Mert’in sıkıntı bir devirde başkanlık yaptığını söylemiş oldu.
Kulübü devraldıkları ikinci gün transfer yasaklarının peş peşe geldiğini söz eden Koca, o devir futbolcuların UEFA’ya verdikleri evraklardan ötürü 32 milyon avro ceza ödediklerini lisana getirdi.
O günlerden 12-13 milyon avro ceza kaldığına dikkati çeken Koca, “Camiamız şu hususta rahat olsun, geçen seniçin daha yeterli durumdayız. Gelirimiz azaldı fakat bereketlendi. Ekip uygun sonuçlar aldıkça topluluğun ilgisi artıyor. Daha fazla sponsor alma alanımız açılıyor. Geldiğimizden beri bu çabayı veriyoruz. İdare olarak verdiğimiz bir kelam var. İnşallah bu idare MKE Ankaragücü’nü borçsuz bırakacak, burada iddialıyız.” sözlerini kullandı.
“Türkiye’nin en yeterlisi stadını yapmayı düşünüyoruz”
Koca, uzun müddettir beklenen 19 Mayıs Stadı konusuna da değinerek, şu biçimde devam etti:
“19 Mayıs Stadı’nın temelini atmak istiyoruz, bu görüşmeleri yapıyoruz. Projeyle ayrıntılı ilgileniyoruz. Saray Tesisleri’nin tamamı olmasa bile bir kısmının kulübümüze tahsisiyle ilgili görüşmelerde prensip sonucu aldık. İnşallah onun bir sureci var. O süreç tamamlandıktan daha sonra MKE Ankaragücü’nün muhtaçlığını karşılayacak bir kısmın inşallah tahsisini alacağız. Geçen hafta Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştüm. 19 Mayıs’ın temelini inşallah bu sene bitmeden atmayı düşünüyoruz. Yalnızca biraz proje bilgileri var. Proje heyetiyle birtakım bazı dolaylı olarak irtibat halindeyim. MKE Ankaragücü Kulübü Lideri olarak 19 Mayıs’ın temelini atmak ve bitirmek inşallah bize nasip olur. Türkiye’nin en uygunu stadını yapmayı düşünüyoruz. Hem iç dizaynı hem yeni formatı birebir vakitte dış görseliyle epey düzgün bir stat olacağını düşünüyoruz. Şu anda 42 bin kişilik bir kapasite düşünülüyor. 19 Mayıs eski yerine yapıldığı an Ankara’da hiç bir trafik sorunu olmadan bütün taraftarlar oraya hayli rahat gidebilecek.”
“Minik kuvvetlilerin kulübe aidiyetini artırmak için bir kampanya başlatıldı”
Kurumsal manada da kulübü güzel bir noktaya taşımak istediklerine işaret eden Koca, şunları kaydetti:
“Yönetim heyeti üyesi Hüseyin, Recep ve Kamil arkadaşlarımız kulüp tarihinde bir birincisi gerçekleştirdi. ‘Minik kuvvetliler Tarihimizi Renklendiriyor’ isminde bir boyama kitabı hazırladılar. Minik kuvvetlilerin kulübe aidiyetini artırmak tıpkı vakitte tarihlerini bilmesi açısından bir kampanya başlatıldı. Çok önemli bir ilgi uyandırdı. Şu anda bunu yayınlarda izleyen bütün okullar bizi davet ediyor. Okullar için bu kitabı bastırıp orta ara ziyaretler yapacağız. Salgın bitip hayat olağana döndüğünde ise her 15 günde bir 2 yahut 3 okulun öğrenci ve velilerini maçlara davet edeceğiz. Bu öğrenciler inşallah Ankarakuvvetli olacak.”
“İş dünyasından istediğimiz takviyesi alamıyoruz”
MKE Ankaragücü Kulübü Lideri Koca, Ankara’daki iş dünyasından isteği takviyesi alamadıklarını vurgulayarak, şunları söylemiş oldu:
“Belki de biz iş dünyasına ulaşamadık. Orta sezdaha sonrasında kulübe takviye olmaları için Ankara’nın iç topluluğuna gerçek gideceğiz. Ankara ticaret ve sanayi odalarından bu hususta hassas olmalarını rica ediyorum. Ankara Ticaret Odasının 170 bin üyesi var. Bir seferliğine mahsus her bir üye bin lira verse170 milyon eder ve MKE Ankaragücü’nün borcunu bitiririz. Bir sefer daha verseler, 170 milyon ve öbür sponsorluklarla biz şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurarız. Ankaralılar, elini değil parmağının ucunu taşın altına khalbuki bize yetiyor. Her üye yılda bin lira verse kelam veriyorum MKE Ankaragücü’nü 5 sene ortasında ligde şampiyonluk ve Avrupa’da da en uygun yerlere getiririm.
 
Üst