Oyuncu Helmut Berger hayatını kaybetti

Beykozlu

New member
Helmut Berger en büyük başarılarını 1960’larda ve 1970’lerde kutladı. Avusturyalı, Luchino Visconti’nin yönettiği filmlerde parladı. Şimdi o öldü.


05/18/2023 | 18.05.2023 – 13:08 tarihinde güncellendi


Helmut Berger öldü. Jens Kalaene/dpa


Avusturyalı aktör Helmut Berger (“The Damned”) öldü. Menajerine göre, Berger Perşembe günü memleketi Salzburg’da 78 yaşında öldü.

Ajansın açıklamasında “Helmut Berger bugün 18 Mayıs 2023 sabah 4’te memleketi Salzburg’da 79. doğum gününden kısa bir süre önce huzur içinde ama beklenmedik bir şekilde vefat etti! Uzun yıllara dayanan dostluk ve işbirliği için teşekkür ediyoruz.” İnternet sitesi.

Helmut Berger olan adam, 1944’te Avusturya’nın Bad Ischl kentinde Helmut Steinberger olarak doğdu. Çocukluğunu ve gençliğini Salzburg’da geçirdi ve bir otel işletmecisi olarak aile geleneği kısa sürede onun için çok kısıtlayıcı hale geldi. Berger, 18 yaşında Londra’ya kaçtı, ufak tefek işlerle geçindi ve oyunculuk dersleri aldı. Bir fotoğrafçı onu bir model olarak keşfeder, ancak genç, güzel ve dengesiz Berger, İtalyanca öğrenmek için Perugia’ya gider.

1964’te Floransa yakınlarındaki Volterra’da çekim yaparken Luchino Visconti ile tanıştı. Milano’lu yıldız yönetmen genç adama şöyle sesleniyor: “Bana âşık oldu.” 38 yaşındaki Visconti, güzel Avusturyalıyı özel hayatında sevgilisi, profesyonel olarak ise dünya yıldızı yaptı. İlham perisinin yönetmeni, “Benim için o gelmiş geçmiş en etkileyici aktör” diyor.

Helmut Berger: Film ekstralarından film efsanelerine


1964’te Berger, kendisinden 38 yaş büyük olan ve daha sonra ortağı olan ünlü yönetmen Visconti tarafından keşfedilene kadar Roma’da film figüranlığı yaptı. 1966’da Berger’e ilk kez küçük bir rol verdi ve kısa süre sonra Avusturyalı, Visconti’nin yönetmenliğinde en unutulmaz rollerini oynadı.

Berger, “Lanetliler”de, “Ludwig II”de parlıyor. Bavyera’nın çılgın kralını oynuyor. “Violence and Passion”da Hollywood efsanesi Burt Lancaster ile birlikte kışkırtıcı, güzel bir genç adamı oynuyor.

Helmut Berger: “Pişman değilim”


Sonraki yıllarda Berger, geçmişinden giderek daha fazla yararlandı, oyunculuk performanslarından çok talk şovlarda yer alarak adından söz ettirdi.

Ajansının web sitesinde şu anda şöyle yazıyor: “Yıllar önce Helmut Berger bana şöyle dedi: ‘Üç hayat yaşadım. Ve 4 dilde! Je ne pişmanlık rien!”

bilgi kutusu resmi
 
Üst