semaver
New member
Pip Dolması Tanımı İçin gereçler
Püf Nokta:
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 kısım dereotu
- 4 kol kişniş
- 70 gr pirinç
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
- pip yaprağı
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Yeşilliklerin tamamını yıkadıktan daha sonra ince iince doğrayın.
- Soğan, yeşillikler, pirinç, kıyma ve baharatları bir kap içerisinde karıştırın.
- Pip yaraklarının içerisine koyarak sarın.
- Tencereye dizdikten daha sonra su ekleyerek pişmeye bırakın.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Püf Nokta:
- Üzerine tereyağı kızdırıp gezdirebilrisiniz.