Rusya, Bakhmut’taki güçlerini takviye edecek

Beykozlu

New member
Ev
Haberler
Askeri Uzmanlar: Rusya Bakhmut’ta Güçlerini Takviye Edebilir

Ukrayna, yakın zamanda Bakhmut şehrinin toprak kazandığını bildirdi. Hatta bir komutan Ruslar için bir “fare kapanı”ndan söz etti.


Ukraynalı askerler, Donetsk bölgesi Bakhmut yakınlarındaki cephe hattındaki Rus mevzilerine top ateşliyor.libkos/dpa


ABD’li askeri uzmanlar, Ukrayna’nın doğusundaki Bakhmut şehri için verilen savaşta, Rusya’nın muhtemelen saldırılar için yeni kuvvetler topladığına inanıyor. Washington merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) Salı günü (yerel saatle) Moskova’nın bununla Ukrayna’nın ilerlemesini engellemek istediğini yazdı. Uzmanlar, Moskova’nın kısmen Rus işgali altındaki Donetsk bölgesi şefi Denis Puschilin’in Rus birliklerinin güçlendirildiğine dair yaptığı açıklamalara atıfta bulundu. ISW’ye göre, bir Rus askeri blog yazarı, Bakhmut çevresindeki kanatlarda dört tabur konuşlandığını iddia etti.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maljar’a göre, Ukrayna askerleri şehrin etrafındaki cephelerde ilerliyor. Bu, Ukrayna ordusu komutanı Olexander Syrskyj tarafından belirtilen Rus askerleri için “fare kapanını” daha da kapatabilir. Bir zamanlar 70.000’den fazla nüfusa sahip olan Donetsk bölgesindeki Bakhmut şehri, aylardır çatışmaların odak noktası oldu. Bugün orada sadece birkaç kişi yaşıyor.

Ukrayna karşı saldırısının başlaması da haftalardır bekleniyor. Ancak askeri uzmanlar, Bachmut’u bir karşı saldırının merkezi olarak görmüyor. Onların tahminine göre, Bakhmut’taki gibi ilerlemeler, diğer cephe sektörlerini zayıflatan Rus birliklerinin orada yoğunlaşmasına neden oluyor.

bilgi kutusu resmi
 
Üst