“Şampiyonluk yolu buradan geçer”

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig takımlarından Yılport Samsunspor’un teknik yöneticisi Bayram Bektaş, bir arada savaşan, bir arada kazanan, taraftarı coşturan bir ekip meydana getirmeye çalıştıkları söylemiş oldu.
Bektaş, Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, yeni dönem hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.
Takımın hafta sonu birinci kamp devrine başlayacağına dikkati çeken Bektaş, “Sakatlıksız biçimde geçirmek istiyoruz. Her oyuncuya muhtaçlığımız var. Gelen oyuncuların hepsinin sıhhat denetimi bitti. Bugün Arvydas Novikovas ve Tomane de geldi.” diye konuştu.
Transfer çalışmalarının devam ettiğini lakin güzel oyuncuları kadrolarından getirmenin güç olduğunu anlatan Bektaş, “En kısa vakitte gereksinim olan forvet, orta saha ve sağ beke destek yaparak ekibe dahil edeceğiz. Bir an evvel takım bütünlüğünü oluşturmak istiyoruz. Novikovas ulusal grupta olduğu için ekstra izinliydi. Uzak ülkeden gelen oyuncuları da göz önüne alarak erken toplandık. Bu süreçte gençlerimizi görme fırsatımız oldu. Kampta 30-35 oyuncu ile çalışamıyorsunuz. Oyun planı ve sisteminizi çalışmanız gerekiyor. O açıdan Samsun’daki süreç değerliydi.” tabirlerini kullandı.
“Şu anda yeterli bir oluşum var”
Bektaş, kadroda aile kavramını oluşturmaya çalıştıklarına işaret ederek, şöyleki devam etti:
“Şu anda âlâ bir oluşum var. Yeni gelen transferlerin hayli çabuk adapte olduğunu görüyoruz. Güzel oyuncunun yanında yeterli karakterli oyuncuları da transfer etmeye çalışıyoruz. Burasının bir aile ortamı üzere olduğunu görüyorlar. Eski oyunculardan Osman Çelik ve Hasan Kılıç olsun, gelenleri fazlaca çabuk kabul ediyorlar. Hoş bir ortam oluştu. Ekip alanda çaba ettiğinde o aile hissini görüyorsunuz. Bu üzere durumları gol atıldığında ya da yendiğinde de görüyorsunuz. Bu faktörlerin hepsini, tüm parametreleri birleştirip bir aile kadrosu, bir arada savaşan, bir arada kazanan, taraftarı coşturan bir ekip meydana getirmeye çalışıyoruz. Zira şampiyonluk yolu buradan geçer. Kaybettiğinizde de fazlaca çabuk ayağa kalkmayı beceren bir küme olmalısınız. Bunları aşılamaya çalışıyoruz. Her şey hayli çabuk olmuyor. İnşallah hepsini başarıp Samsun’a hazır biçimde tam ekip dönüp, lige de bu türlü başlamamız lazım.”
Takım kaptanının kim olacağına çabucak hemen karar vermediklerini lisana getiren Bektaş, “Takımlarda, formasını epeyce uzun yıllar giyen bir profil var. Bu ekibe transfer olan isim ve profil olabiliyor. Buradan bir çatışma olmaması lazım. aslına bakarsan herkes her insanın mesleğini biliyor. Biz de ona göre davranıp kimseyi kırmadan, üzmeden, kim hak ediyorsa birinci kaptan, ikinci kaptan, üçüncü kaptan… Kaptanlık fazlaca değerli bir husus. Zira tüm aileyi ayakta meblağ, çatlak ses olmaz. Onu yeterlice düşünüp, konuşup, kimseyi üzmeden, pazubendini takan kaptana da her insanın hürmet duyacak biçimde bunu oluşturmamız gerekiyor.” diye konuştu.
Öte yandan kırmızı-beyazlı takım, yeni dönem hazırlıklarını sürdürdü. Teknik yönetici Bektaş idaresinde çalışan futbolcular, kültür fizik hareketleri ve ısınma koşusu yaptı.
Antrenmana Novikovas, Tomane ile Yusuf Abdioğlu katılmadı.
 
Üst