Senin Motivasyonun ve Benimki | sıcak çevrimiçi

Adanali

New member
İlk blogum motivasyonla ilgili: gelecekte neden blog yazmak istiyorum? Neden kimse onları okusun ki? Ve bu bağlamda “organizasyon” temasının anlamı nedir? İlk mesajımda cevaplar var.


Sevgili geliştirici arkadaşlarım, ilk blog yazımda Haberler geliştiricisi motivasyonla ilgili. Benim motivasyonum ve ayrıca senin motivasyonun. Neden gelecekte blog yazmak istiyorum? Gelecekte bunları okumak için neden zaman ayırmalısınız?

İlk sorudan başlayalım. çok iyi cevap verebilirim Ne de olsa beni bu satırları yazmaya iten şey bu. Her şey birkaç, hatta belki de yıllar önce bir gözlemle başladı. Benim izlenimim, teknik olanaklarımızın bizim onları mantıklı ve uygun şekilde kullandığımızdan daha hızlı geliştiği yönündeydi. İşte böyle oldu.

E-posta zaman kaybı


Gözlem nesnesi, Microsoft Outlook’umdaki birçok okunmamış e-postaydı. Sipariş gelmeli. Birçok e-posta hikayesi ve ardından saatler sonra, sel durduruldu. En azından görünüşe göre. Kötü bir his bana bunun tekrar olabileceğini söyledi. Teknoloji ve ilerleme odaklı bir kişi olarak, ikinci seferde hazırlıksız yakalanmak istemedim. Sonunda, teknoloji bir çıkış yolu sunmak zorunda kaldı. Biraz araştırmadan sonra buldum. Kurallar, e-postaları otomatik olarak gelen kutumdaki alt klasörlere ayırmaya yardımcı olur. Bu, e-postalarınızın yönetimine belirli bir yapı kazandırır. Klasör adları, sıralanan e-postaların ne hakkında olabileceğine dair ilk ipucudur. Derin bir tatmin duygusu hissettim.

Sadece gerçeklik sizi çabucak yakalar ve bir dersin parçası olursunuz. Öğretmen: hayat. Yeni gelen e-postalar artık alt klasörlere ayrılsa da henüz okunmamıştı. Durumu daha yakından inceledikten sonra, sıralama işlevinin pratik ve yararlı olduğu ortaya çıktı. Çok sayıda e-posta, aldığım karşı önlemlerle uyumlu değildi.

Kalabalığı tekrar sorguladı. Çarpıcı: Birçok e-posta uygun değildi. Bir telefon görüşmesi veya yüz yüze görüşme daha etkili olabilirdi. Uygun e-postalar söz konusu olduğunda, anlaşılması zor, eksik veya yetersiz ifade edilen içerik şüpheli bir şekilde sık görülüyordu. Teknik olarak büyük fırsatlara sahip olduğumuzu ilk kez bu durumda fark ettim. Ancak yönetimimiz her zaman “olgun” diyemeyiz.

Bu arada hayatın diğer alanları için bu biraz daha net düzenlenmiştir: Karayolu trafiğine araba ile katılmak isteyen herkesin önce ehliyet alması gerekir. Diğer insanlarla (saygılı) ilişkiler hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Knigge’nin standart çalışma tavsiyelerini okuyabilirsiniz. Ve kim BT à la e-posta kullanmak ister? Kolaylaştırıyor. Tüm sonuçlarıyla.


Özellikle kayda değer sonuç: e-posta alıcısı için zaman kaybı. Sık sık böyle hissettim ve hissettim. Ama bu tam olarak kaçınılması gereken şeydir. Bir geliştirici olarak zamana, çok zamana ihtiyacınız var. Teknolojiyle yüzleşmek. olasılıkları keşfedin. kendini gerçekleştir. Ancak hareketsizlik, organizasyon ve yapı eksikliğinden kaynaklanan zaman kaybından kaçınılmalıdır. Aksine: boş alan kesinlikle yaratılmalıdır. Sonuçta, BT sürekli gelişiyor ve dikkatli olmalısınız. Fazlalık için yer yok.

Ana tema olarak organizasyon


Bu da bizi blogumun ana temasına getiriyor. Organizasyon. Kendinizi organize edin, bir geliştirici olarak günlük hayatımızdan konuları organize edin. Gereksiz zaman kaybından ve gereksiz sorunlardan kaçınmak için. Kendinizle ve başkalarıyla. Bu, biz geliştiricilere uyan yapılandırmayla ilgili: böl ve fethet. Böl ve fethet. Böl ve yönet. Sonuçta, yazılım geliştirme de organize edilmeli ve yapılandırılmalıdır. Öyleyse neden günlük geliştirme çalışmalarımızın diğer birçok konusu olmasın?

Giriş niteliğindeki şu sözlerle motivasyonumu açıklığa kavuşturmayı umarım başarmışımdır: Bir geliştirici olarak “organizasyon” konusundaki deneyimlerimi ve düşüncelerimi paylaşmak isterim. Bilgilendirici ve eğlenceli, sizi bir geliştirici olarak günlük hayatınız hakkında düşünmeye ve hatta belki bir veya diğer değişikliği denemeye teşvik ediyor. Umarım bu bloglarımı okumanız için bir motivasyon olur. Beni neyin harekete geçirdiğini ve bununla nasıl başa çıktığımı takip et. Iyi eğlenceler!

Bunu akılda tutarak, sağlıklı ve yapılandırılmış kalın
senin Michael’ın


()



Haberin Sonu
 
Üst