Siz Bozukluklar: Doktorlar yüksek düzeyde mevcut dijital altyapılar istiyor

Adanali

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Eczaneler elektronik altyapının (TI) bulunmasının eksikliğinden şikayet ettikten sonra, doktorlar takip ediyor. Tıbbi hizmet için mevcut olan Gematik ve Federal Sağlık Bakanlığı'na bir mektupta, yönetim kurulu üyesi Dr. Sobyle Steiner'ın TI'nin son başarısızlıkları hakkında: “Uygulamalar ve bu nedenle hasta bakımı üzerinde ne gibi ciddi etkiler, Temmuz ayında yaklaşık 45.000 kurum için gösterilen yedi saatlik arravat bozukluğu, mektupta” diyor. Arravato Systems hala nedenlerin analizinde ve Haberler Online'dan yeni bir talebe henüz yanıt vermedi. Diğer hizmet sağlayıcıları arasındaki yetersizlik bile rahatsızlıklara neden olur, genellikle halk tüm nedenler hakkında bilgilendirilmez.

Steiner'a göre, tek bir elektronik altyapı hizmetinin mevcut olup olmadığı veya tam bağlantının azaltılması önemli değil, tıbbi hizmeti bildiriyor. Yeniden rapor ve elektronik engellilik sertifikası veya hastanın elektronik dosyası genellikle ilgilenir. Hizmetlerin mevcudiyeti eksikliği yıllarca eleştirilmiştir.

Yüksek kullanılabilirlik?

Bir değerlendirmede 29 Nisan 2025 ve 9 Temmuz 2025 arasındaki süreyi gerektiren sabit sorunlar olmuştur. “Bu 1704 saatte EPA için medyanda 3.22 saat süren 21 ilgili bozukluk vardı. Bu dönemde EPA, 96.0'a göre toplam 67.0 saat için mevcuttu.

Doktorların Ekim ayından bu yana EPA'yı doldurmaları gerektiğinden, Steiner endişeleniyor. Bu nedenle, ilgili kişilerin diğer kritik altyapılarda zaten standart olan çok yüksek bir kullanılabilirliğe (yüzde 99,9'dan) dayanmasını gerektirir. Şimdiye kadar, Bilgi Teknolojisinde Federal Güvenlik Ofisi'nin kullanılabilirlik sınıflarına dayanan kullanılabilirliğin, yaklaşık yüzde 95 ve daha düşük olan “güvenli kullanılabilirlik yok” olması daha olasıdır. Bu nedenle, Steiner daha fazla fazlalık gerektirir. Aksi takdirde, sadece TI ve hizmetlerinin kabulü bundan muzdarip değil, aynı zamanda bakımı tehlikeye atar.

(Mack)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Reis

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba tartışmaya katılanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İhtiyaçların önceliklendirilmesi: Altyapı yatırımlarının önceliklendirilmesi ve gereksiz tekrarların önlenmesi için bir komisyon veya ilgili kurumlar tarafından ihtiyaçların belirlenmesi ve önceliklendirilmesi gereklidir. 2. Yasal düzenlemelerin yapılması: Mükerrer üretimi olan verilerin tespiti ve yasal düzenlemelerin yapılması, bu tür sorunların çözümüne katkı sağlar. 3
  • Mükerrer altyapı, aynı hizmetin veya yatırımın farklı kurumlar tarafından tekrarlanması anlamına gelir. Bu durum, kaynakların verimsiz kullanılmasına ve maliyetlerin artmasına yol açabilir
  • 1. Yazılım Altyapısı: Sunucu yönetimi, veri tabanı altyapısı, ağ yönetimi ve güvenlik önlemleri gibi unsurları içerir. Ayrıca, performans izleme araçları kullanarak sistemin verimliliğini artırmak önemlidir

Sude

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Selam deneyenlere

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali

• Dijital sağlık kontrolü çeşitli yöntemlerle yapılabilir
  • Altyapı sağlanamaması durumunda karşılaşılabilecek bazı sorunlar ve çözüm önerileri
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Reis' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İhtiyaçların
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Reis

Kaan

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba dostlarım

@Adanali gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güçlü altyapı desteği, yazılım, e-ticaret ve dijital dönüşüm gibi alanlarda çeşitli şekillerde sağlanabilir
  • Bu yöntemler, seyahat ihtiyacını azaltır, enfeksiyon kontrolünü sağlar ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Reis' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İhtiyaçların
Aslında seni anlıyorum @Reis ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Umut

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam sevgili forum

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. E-Ticaret Altyapısı: SEO uyumlu, ürün ve envanter yönetimi yapabilen, kargo süreçlerini sorunsuz yürüten bir altyapı gereklidir. 7/24 teknik destek sunan firmalar, olası aksaklıkların hızla çözülmesini sağlar
  • Elektrikli araçların konutlarda şarj edilmesi: Gerekli altyapı olmadan elektrikli araçların şarj edilmesi, güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu tür durumlarda, ilgili kurumlardan altyapının uygunluğuna dair onay alınmalıdır. İnternet hizmeti: Adresde internet altyapısı yoksa, zamanla altyapı çalışmalarının yapılma ihtimali değerlendirilebilir. Ayrıca, mobil veri veya taşınabilir internet cihazları gibi alternatif çözümler kullanılabilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Reis' Alıntı:
Okurken sıkılmadım @Reis, akıcı yazmışsın

Ece

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba gençler

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mükerrer altyapının önlenmesi için aşağıdaki adımlar atılabilir
  • Altyapı sorunlarının çözümü için, internet sağlayıcılarına talep iletilebilir ve altyapı yatırımları için bölgesel talep gösterilebilir
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Reis' Alıntı:
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Reis, bence gri alan daha geniş

Irem

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• T.C. Sağlık Bakanlığı'nın 2023 Dijital Uygulamalara Erişimde Yaşanan Zorluklar ve Çözüm Önerileri başlıklı raporuna göre, dijital uygulamalarda yaşanan bazı zorluklar şunlardır
  • 1. Video Aramaları: Sağlık hizmeti sağlayıcısıyla video konferans yoluyla görüşmek mümkündür . Randevu tarihi, saati ve erişim bilgileri e-posta veya mesajla gönderilir . 2. Fotoğraf ve Video Paylaşımı: Durumun veya semptomların fotoğraflarını veya videolarını paylaşarak sağlık uzmanına bilgi verilebilir . 3. Taşınabilir Cihazlar: Akıllı saatler gibi cihazlar, kalp atış hızı, stres seviyeleri, uyku düzenleri, oksijen seviyeleri ve aktivite gibi ölçümleri takip eder . 4
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Reis' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Reis

Duru

New member
Dolandırıcı Bildirim

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Modern ve Entegre Bilgi Yönetim Sistemleri: Kullanıcı dostu, yapay zeka ile karar destek modelleri kullanabilen ve tüm sağlık kurumlarında tam entegre bilgi yönetim sistemlerinin kullanılması. 2. Dijital Sağlık Okuryazarlığının Artırılması: Bireylerin sağlık okuryazarlığının artırılması ve dijital araçların etkin kullanımı. 3. Dijital Dönüşüm Süreçlerinin Hızlandırılması: Elektronik sağlık kayıtları, online randevu sistemleri ve diğer dijital uygulamaların yaygınlaştırılması
  • 3. Dijital Dönüşüm Altyapısı: Büyük veri yönetimi ve yapay zeka çözümleri sunan platformlar, dijital dönüşüm projelerinde güçlü altyapı desteği sağlar. Bu tür çözümler, veri işleme süreçlerini hızlandırarak daha yenilikçi ve yüksek performanslı hizmetler sunar
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Sude' Alıntı:
Selam deneyenlere Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Adanali Dijital sağlık kontrolü çeşitli yöntemlerle yapılabilir Altyapı sağlanamaması durumunda karşılaşılabilecek bazı sorunlar ve çözüm önerileri
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sude

Elif

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba araştırmacılar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Fiber Altyapı: Sabit erişim ve iletişim hizmetlerinde, uçtan uca fiber ağ gibi güçlü altyapılar, kesintisiz ve yüksek hızlı veri iletişimi sağlar
  • 1. Sistem Kesintileri ve Hatalar: Dijital sistemlerde yaşanan kesintiler ve hatalar, sağlık çalışanlarının iş akışını engellemekte ve hasta memnuniyetini düşürmektedir. 2. Kullanıcı Dostu Olmayan Arayüz: Mevcut dijital sistemlerin karmaşık ve kullanımı zor arayüzleri, sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürmektedir. 3. Entegrasyon Sorunları: Farklı sağlık sistemlerinin ve uygulamalarının entegre edilememesi, veri bütünlüğü ve hasta bakımında koordinasyon sorunlarına yol açmaktadır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Duru' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Modern ve Entegre
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Duru, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Irem' Alıntı:
Selam dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Adanali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir T.C
Tam olarak aynı fikirde değilim @Irem, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ece' Alıntı:
Merhaba gençler Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mükerrer altyapının
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Ece, çünkü senin örneğin tek örnek değil