Spor Toto 1. Lig izleyenleri büyüledi! İşte 36. haftanın panoraması…

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig’in 36. haftası nefesleri kesen maçlara sahne oldu. 9 maçın tıpkı anda oynandığı haftada toplam 34 gol atılırken, her ekip, en az 1 gol atmayı başardı.
MKE Ankaragücü ve Rahmet Sigorta Ümraniyespor’un daha evvel Spor Toto Üstün Lig bileti aldığı ligde, bu hafta oynanan maçların kararında İstanbulspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un akabinde Royal Hastanesi Bandırmaspor da, Balıkesir derbisinde play-off’a kalmayı garantiledi. Bordo beyazlılar, Milutin Osmajic’in hat-trick yaptığı maçta, Balıkesirspor’u 5-1’lik skorla geçerek, puanını 58’te yükseltti ve Spor Toto Üstün Lig’e yükselme umutlarını play-off’a taşıdı.
Daha evvel play-off’a kalmayı garantileyen İstanbulspor’un,, Adanaspor’u ağırladığı çabada taraflar, alandan sahadan 1-1’lik skorla birliktee ayrıldı. İstanbulspor’un golünü İbrahim Yılmaz atarken, Adanaspor’un golü Amadou Ciss’ten geldi.

Gençlerbirliği galip
Geçtiğimiz hafta play-off’a kalmayı garantileyen bir öteki grup Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise Gençlerbirliği deplasmanındaydı. Çabadan 2-1’lik skorla galip ayrılan başşehir temsilcisi, puanını 45’e çıkarırken, Erzurumspor 57 puanda kalarak beşinciliğe geriledi.
Haftanın öne çıkan gayretlerinden biri ise iki İstanbul ekibi içinde oynandı. Kalan tek play-off bileti için kıyasıya bir çaba veren Tuzlaspor ile Eyüpspor, kozlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda paylaştı. Heyecan dolu müsabakada Tuzlaspor, alandan 3-2’lik skorla galip ayrılarak 6. sırada bulunan rakibi ile puan farkını 2’ye indirdi.
Balaj Yılport Samsunspor’u sırtladı
Play-off gayesini sürdüren Yılport Samsunspor ise, Beypiliç Boluspor deplasmanına konuk oldu. Marmara temsilcisi, Bekim Balaj’ın golleriyle uğraştan 2-1 galip ayrılırken, Yılport Samsunspor, 47 puanla 8. sıraya geriledi.
Günün bir başka müsabakasında Ankara Keçiörengücü ile Manisa Futbol Kulübü karşı karşıya geldi. Başşehir takımı, Ege temsilcisi karşısında 3 puanı 2 golle aldı. 2-1 sona eren gayret daha sonrası Ankara Keçiörengücü dokuzunculuğa yükselirken, Manisa Futbol Kulübü 10. basamağa geriledi.
Altaş Denizlispor ise düşme potasında bulunan NasaDoge Menemenspor’u ağırladı. Mesken sahibi takım, maçı 10 kişi tamamlamasına karşın alandan 2-1’lik üstünlüke ayrılırken, İzmir temsilcisi, 38 puanda kalarak 18. sıraya düştü.

Kocaeli’de nefes kesen maç
Nefesleri kesen bir diğer çaba de Kocaeli’nde oynandı. Küme düşme sınırını yakından ilgilendiren karşılaşmada Altınordu ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. 90 dakikanın sonunda taraflar 2-2’lik birliktelikle puanları paylaşırken, Altınordu 42 puanla on beşinciliğe, Kocaelispor da 41 puanla on yedinciliğe geriledi.

Spor Toto Harika Lig’e çıkmayı garantileyen Rahmet Sigorta Ümraniyespor’u ağırlayan Bursaspor ise kümede kalma ismine kritik bir galibiyete imza attı. 90+4’te bulduğu golle maçı 3-2 kazanan yeşil-beyazlılar, puanını 41’e yükselterek 16. sıraya yükseldi ve ligde kalma umutlarını son iki maça taşıdı…
Haftayı maç yapmadan bay geçen MKE Ankaragücü ise liderliğini sürdürdü.
 
Üst