Spor Toto 1. Lig’de haftanın panoraması

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig’de 13 haftayı geride bırakırken tepe yarışının güzelce kızıştığını görüyoruz. Önder Ümraniye bay geçmesine karşın takipçilerinin puan kayıplarıyla avantajını korudu.
Haftanın sürprizi Adana’dan geldi. Ankaragücü mutlak 3 puan için gittiği deplasmandan eli boş döndü. Sinan Osmanoğlu’nun kendi kalesine attğı golle Adanaspor karşısında yenik duruma düşen başşehir grubu, puan almak için büyük efor sarfetti lakin başaramadı. Üstelik oyunun sonlarında kazandığı penaltı atışında Az inanılmaz makus kullandı ve kaleciye teslim edince Ankaragücü için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Fakat Sait Karafırtınalar’ın teknik yöneticiliğe geldikten daha sonra Adanaspor’daki toparlanmayı da unutmayalım. Güney takımı hem puan olarak tıpkı vakitte oyun olarak gelişmeye devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor kazanmaya devam ediyor. Dadaşlar, Bolubeyi’ni de 3-2 ile geçmeyi başardı. Erkan Sözeri’nin öğrencileri evvel 2-0’ı yakaladı akabinde kalelerinde gördükleri golle fark teğe indi. Boluspor’un puan umutlarını kıran 3 golde Hasek jeneriklik bir vuruşla rakip fileleri havalandırdı. Son anlarda gelen penaltı golü Boluspor’a yetmedi. BB Erzurumspor konutundaki seriyi sürdürüp birinci iki için en iddalı gruplardan biri olduğunu gösterdi.
İstanbul’un bir öbür iddalı grubu Eyüpspor, döneme istediği üzere başlayamayan Samsunspor’u ağırladı. Timur’un uzaktan attğı nefis golle geçen evsahibi grup skoru koruyamadı. Biraz da tartışmaya açık bir penaltı sonucu daha sonrası Tomane ile Samsunspor birlikteliği yakaladı. Eyüpspor bir defa daha öne geçti, Samsunspor oyunu bırakmadı ve 90’dakikadan 2-2’lik birliktelik çıktı. Açıkcası iki grup da alandan buruk ayrıldı, zira ikisininde amacı 3 puandı.
Dönemin flaş ekibi Bandırmaspor kazanmaya devam ediyor. Türk futbolunun değerli kulüplerinden Kocaelispor yıllar daha sonra Spor Toto 1. Lig’e gelmeyi başardı ve bu dönem da maksadı Muhteşem Lig. Körfez grubu hakikaten küllerinden doğdu ve iddasını da gösterdi. Lakin Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri en az bir puan hesapladıkları Bandırma deplasmanından hayalkırıklığı ile döndü. Genç Mustafa Gürsel birinci teknik adamlığında fevkalade bir performans sergiliyor. Mütevazi takımıyla Bandırmaspor ligin en iddalı ekiplerinden biri oldu ve tek golle kuvvetli rakibini devirmeyi başardı.
Lige düzgün başlayıp türbülansa giren Tuzlaspor toparlanmayı başardı. Yeni teknik yöneticisi Şenol Fidan ile gelen üst üste başarılı sonuçlarla birinci 6 içine kendini atan Tuzlaspor, başşehirden 3 puanla döndü. Gençlerbirliği makus başladığı dönemde bir orta toparlanıp play-off adayı görünse de son haftalardaki makûs gidişi düşündürücü.
Osman Zeki Korkmaz ile adeta format atan İstanbulspor, Bursa’dan 4-2 lik galibiyetle döndü. Konuk grup 4 gol atarken zorlanmadı ve rahat bir 3 puan alıp ön kümeye güzelce yaklaştı. Özcan Bizati ile kıpırdanan Bursaspor’un konutunda aldığı farklı mağlubiyet caimayı da sarstı. Genç ve tecrübelisiyle, yerli ve yabancısıyla aslında tesirli bir takıma sahip olan Bursaspor bir türlü istikrarı sağlıyamıyor. İstanbulspor karşısında da savunma zaafları yenilen goller de dikkat cazipti.
Denizlispor isim isim kuvvetli gözüken takımına karşın kolay kazanamıyor. Keçiörengücü karşısında kalecisinin yıldızlaştığı maçı sıkıntı da olsa 3 puanla bitiren Horozlar, yeni teknik yöneticileri Fatih Tekke’nin de yüzünü güldürdü. Ankara grubu öne geçtikten daha sonra yakaladığı fırsatları değerlendirse skoru koparıp rahatlıkla 3 puanı alabilirdi. Lakin Denizlispor tecürebinin karşılığını maçı bırakmayarak alıp haftayı galibiyetle kapattı.
Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta kazanan Menemenspor oldu. Bu dönem çok sorunlu günler geçiren ve döneme sancılı başlayan Balıkesirspor bir türlü toparlanmıyor. Giray Bulak’ı tekrar başa getiren Balkes, Menemen’den de puansız döndü. Evsahibi grup orta sıralara tırmanma ve rahatlama ismine değerli bir galibiyet ile haftayı kapattı.
Altınordu nereye gidiyor herkes bunu soruyor. Türk futboluna sayısız yıldız yetiştiren, geçen dönem Harika Lig’in kapısından dönen İzmir takımı makûs sonuçlar almaya devam ediyor. Spor Toto 1. Lig’in yeni ekibi Manisa FK alt sıralardan kurtulmak için büyük bir savaş veriyor. Döneme güzel başlamasına karşın daha sonrasında galibiyeti unutan Ege takımı genç teknik yöneticisi Turgay Altay ile hareketlendi. İki ekibin da puana hayli gereksinimi olduğu maçta evsahibi kazandı ve bir nebze olsun rahat bir nefes aldı. Altınordu için erken lakin çanlar çalıyor ve devre ortası ekibe destek koşul. Bilhassa yenilen goller fazlaca acemice diyelim ve noktayı koyalım.
 
Üst