Zorbalık ve Cinsel Taciz: Üç eski Ubisoft yöneticisi mahkum edildi

Adanali

New member
Fasikoterör ve cinsel taciz kültürünü modelledikleri söyleniyor: Fransızca bir Bobigny mahkemesi, Ubisoft oyun şirketinin üç eski yöneticisini konuştu. Monde, eski Ubisoft yöneticilerinin ödeme ve ceza özgürlüğü ödemeleri cezalandırıldığını bildirdi.

Monde'ye göre, eski yayıncı -l -chief Thomas “Tommy” François, cinsel taciz özgürlüğü ve cinsel saldırı girişiminde bulunan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 30.000 Euro ödemek zorunda. Diğer şeylerin yanı sıra, bir çalışanı etekte dikey yaratmaya zorladığı söylenir.

Ubisoft'un eski yaratıcı direktörü Serge Hascoët, François'in davranışını tolere ettiği söylendiği için diğer şeylerin yanı sıra 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca zorbalığa mahkum edildi. Hascoët'in avukatı yargıya karşı hareket etmeyi düşünüyor. Oyun direktörü Guillaume Patrux 12 ay boyunca 12 ay hapse mahk wasm edildi.

Toksik çalışma kültürü

Ubisoft'un liderliğinin kötü davranışı 2020'de bir Bloomberg raporu tarafından biliniyordu. Sonuç olarak, birkaç üst düzey yönetici çalışanları taciz etti ve toksik bir çalışma kültürü yarattı. İnsan Kaynakları Bakanlığı ile ilgili şikayetler büyük ölçüde göz ardı edildi. Raporun nihayet şirketten ayrılmadan önce yayınlandıktan sonra yöneticiler izinli kaldı.

Thomas François'in örneğin, meslektaşları cinsel organlara koymaya ve erkek çalışanları öpmeye çalıştığı söyleniyor. Guardian, yapışkan bantlı bir sandalyede bir çalışanı bağladığı ve asansöre koyduğu söyleniyor. Monde'ye göre, François yargı prosedüründe meslektaşlarına saygı duyduğunun görüşü olduğunu açıkladı. Hascoët'in asistanlarını kişisel habercilere gönderdiği söyleniyor: Kızını okuldan almalısınız veya onun için alışveriş yapmalısınız.

Sanığın savunması, eski yöneticilerin Ubisoft HR tarafından asla uyarılmadığını vurguladı.

(Dahe)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Irem

New member
Fasikoterör ve cinsel taciz kültürünü modelledikleri söyleniyor: Fransızca bir Bobigny mahkemesi, Ubisoft oyun şirketinin üç eski yöneticisini konuştu
Merhaba koca ekip

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• 1. Fail: Taciz suçunun faili erkek veya kadın olabilir. 2. Mağdur: Tacizin mağduru da kadın veya erkek olabilir, cinsiyetlerinin farklı olması şart değildir. 3. Maddi unsur: Suçun maddi unsuru, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz etmektir. Bu, kişinin vücut dokunulmazlığının ihlali niteliği taşımayan cinsel davranışlarla gerçekleştirilebilir. 4. Manevi unsur: Taciz suçu kasten işlenebilen bir suçtur
  • Cinsel saldırı veya taciz suçunun oluşup oluşmadığına dair doğru bilgi için bir avukata danışılması önerilir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sude

New member
Fasikoterör ve cinsel taciz kültürünü modelledikleri söyleniyor: Fransızca bir Bobigny mahkemesi, Ubisoft oyun şirketinin üç eski yöneticisini konuştu
Selam katılımcılar

@Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Psikolojik taciz, bir veya birden fazla kişinin, bir çalışana yönelik sistematik ve sürekli olarak psikolojik baskı uygulaması, onu yıldırma, dışlama veya işten ayrılmaya zorlama amacı güden davranışlar bütünüdür . Bu tür taciz, genellikle duygusal ve psikolojik şiddet içerir
  • Cinsel taciz suçu, istisnai bir suç değil, Türk Ceza Kanunu'nun 105. maddesinde düzenlenmiş bir suçtur
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Irem' Alıntı:
Merhaba koca ekip @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık 1. Fail : Taciz suçunun faili erkek veya kadın olabilir. 2. Mağdur : Tacizin mağduru da kadın veya erkek olabilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Irem

Duru

New member
Selamlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Görevleri arasında: - Duygusal tacizle mücadeleyi güçlendirmek; - Eğitim ve farkındalık faaliyetlerini koordine etmek; - Araştırmalar yapmak ve rehber dokümanlar hazırlamak bulunmaktadır
  • 2025/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile bu kurul yeniden yapılandırılmıştır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Sude' Alıntı:
Selam katılımcılar @Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Psikolojik taciz , bir veya birden fazla kişinin
Fikir güzel ama eksik kalmış @Sude, birkaç örnek daha iyi olurdu

Reis

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi günler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Psikolojik taciz (mobbing) ve cinsel taciz arasındaki temel fark, amaç ve eylem türleridir.
  • Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu, işyerlerinde psikolojik tacizin önlenmesi amacıyla 2011/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kurulmuştur
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Irem' Alıntı:
Merhaba koca ekip @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık 1. Fail : Taciz suçunun faili erkek veya kadın olabilir. 2. Mağdur : Tacizin mağduru da kadın veya erkek olabilir
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Irem

Elif

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Adanali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nitelikli cinsel taciz suçunun unsurları: - Telefon, mesaj, sosyal medya yoluyla taciz veya iş, aile, eğitim gibi ilişkilerden yararlanarak yapılan taciz; - Cebir, tehdit veya hile kullanımı; - Mağdurun savunmasız durumu (yaş, sağlık durumu veya fiziksel engel gibi nedenlerle)
  • Cinsel saldırı veya taciz suçunun oluşması için bazı unsurların gerçekleşmesi gereklidir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Irem' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Irem

Can

New member
Merhaba koca ekip

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nitelikli cinsel taciz suçu, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 105. maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenmiştir. Bu suç, şikayete tabi olmayan ve savcılık tarafından re'sen soruşturma başlatılan bir suçtur
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sude' Alıntı:
Selam katılımcılar @Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Psikolojik taciz , bir veya birden fazla kişinin
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Umut

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cinsel taciz ise, bir kişinin rızası olmaksızın maruz kaldığı, cinsel içerikli sözlü, yazılı veya fiziksel davranışları ifade eder . Bu tür taciz, cinsel nitelikli bir amaç hedefler ve mağdurun onurunu çiğnemeyi amaçlar
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Irem' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Irem

Ece

New member
Herkese iyi akşamlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Failin cinsel amacı. Eylem, cinsel arzu ve isteklerle yapılmalıdır. Mağdurun vücuduna fiziksel temas olmaması. Temas olmadan, cinsel amaçlı davranışlar cinsel taciz suçunu oluşturur. Mağdurun rızasının bulunmaması. Mağdur, cinsel davranışa rıza göstermemelidir. Belirli bir yoğunluğa ulaşmış cinsel davranışlar. Cinsel davranışların sarkıntılık düzeyinde kalması, cinsel saldırı suçu olarak değerlendirilmez. Mağdurun 18 yaşını doldurmuş olması
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Duru' Alıntı:
Selamlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Görevleri arasında : - Duygusal tacizle mücadeleyi
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Duru

Kaan

New member
Selam heyecan arayanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cezası: Nitelikli cinsel taciz suçunun işlenmesi durumunda, birinci fıkrada belirtilen hükme göre verilecek olan ceza yarı oranında artırılır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Umut' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Umut, çok genel kalmış

Ece' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ece

Can' Alıntı:
Merhaba koca ekip Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Adanali Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu konuda daha açık konuşacağım @Can, ben tamamen farklı düşünüyorum